ZSIF 2017

Változz, hogy változtass

A tevékeny szerepvállalás és a kezdeményezés fontossága voltak az idei Zsinati Ifjúsági Fórum hívószavai. A református fiatalok április 28-29-i tanácskozásuk zárásaként nyilatkozatban fejezték ki véleményüket, meglátásaikat, felelősségvállalásukat egyházukért.

 

Zárónyilatkozat

2015

Bízzatok bennünk!

Két napra ismét református fiatalok vették birtokba a Zsinati Hivatal épületét: április 17-én és 18-án már negyedik alkalommal találkoztak az egyházmegyék, egyetemi gyülekezetek, teológiák és ifjúsági szervezetek küldöttei a Zsinati Ifjúsági Fórumon.

2013

Számítunk rátok!

Statisztikai adatok szerint az egyházban nincsenek fiatalok. Ennek cáfolata volt a Zsinati Ifjúsági Fórum több mint negyven résztvevője, akik az egyház jövőjéről, a református identitásról gondolkoztak együtt április 19–20-án a zsinati székházban Budapesten.

2012

Változz, hogy változtass

A tevékeny szerepvállalás és a kezdeményezés fontossága voltak az idei Zsinati Ifjúsági Fórum hívószavai. A református fiatalok április 28-29-i tanácskozásuk zárásaként nyilatkozatban fejezték ki véleményüket, meglátásaikat, felelősségvállalásukat egyházukért.

Párbeszédre vágynak a fiatalok

Több párbeszéd, pontos iránymutatás a tabunak számító kérdésekben, erősebb kapcsolat a lelkészek és a fiatalok között – többek között ezeket igénylik a református egyháztól a Zsinati Ifjúsági Fórum résztvevői.

Kivennék a részüket a misszióból

A Zsinati Ifjúsági Fórum (ZSIF) idei tanácskozásán az egyházi jövőképről gondolkodtak közösen a református fiatalok. A ZSIF nyilatkozatával a Magyarországi Református Egyház (MRE) Zsinata is foglalkozott.

2016

Hogyan találok helyet az egyházban?

Elébe mentek a reformáció ötszázadik évfordulójának az ötödik Zsinati Ifjúsági Fórum résztvevői április 22–23-án Budapesten. 

 

Iránymutató lépések

A 2017-es Csillagpont előkészületeiről és a Zsinati Ifjúsági Fórum tapasztalatairól is szó esett a zsinati ülésen.

2014

A fiatalok látják az egyház jövőjét

Harmadik alkalommal töltötték meg az ország minden részéből érkező, 16–23 éves fiatalok a zsinati székház üléstermét, hogy ez alkalommal az ifjúsági misszió jövőképéről tanácskozzanak az április 4–5. között megtartott Zsinati Ifjúsági Fórumon.
 

Kivennék a részüket a misszióból

A Zsinati Ifjúsági Fórum idei tanácskozásán az egyházi jövőképről gondolkodtak közösen a református fiatalok. A ZSIF nyilatkozatával a Magyarországi Református Egyház Zsinata is foglalkozott.

 

Így indult

A Zsinati Ifjúsági Fórum a Rakjuk össze! kezdeményezésből nőtte ki magát.

 

Nem igaz, hogy a mai fiatalok megszólíthatatlanok

Rá kell bírni a fiatalokat arra, hogy gondolkozzanak a kérdéseiken, de ezek után az egyháznak nem szabad őket válaszok nélkül hagynia – Szontágh Szabolccsal beszélgettünk az első Zsinati Ifjúsági Fórum előtt.

Előítéletek

Fiatalok az előítéletekről, intoleranciáról és a szolgáltató egyház kérdéseiről. Nézd meg a videót és szólj hozzá!

Hitelesség

Nyitott, kíváncsi, emberközeli vezetőket, kapcsolatorientált lelkészeket várnak el afiatalok. Nézd meg a videót és kommentelj!

Szabadság

Hol a határ szabadság és szabadosság között? Hogyan lehetnek jelen a fiatalok felszabadultan az egyházban? Nézd meg és írj!

Tabuk

A fiatalok negyedik csoportja tabutémákat gyűjtött össze. Érdekel, mik ezek? Nézd meg a videót és kommentelj! 

Unalom

Régi énekeket gitárral? Ifjúsági dalokat a liturgiába? Hogyan lehet megszólítani a nem hívőket? Nézd meg a videót és kommentelj!