Cigánymissziós vitanap a Zsinaton

2013. április 09., címkék: református cigánymissziós tanács, cigánymisszió, zsinati székház

„Az ország bizonyos területein a reformátusság jövőjét jelenti, ha meg tudjuk szólítani a cigány fiatalokat" – hangzott el az április 8-ai vitanapon, melyet a Magyarországi Református Egyház szervezett cigányok közötti szolgálatának koncepciójáról a zsinati székházban.

Séta a zsinati székházban

2012. szeptember 19., címkék: kulturális örökségvédelem, kulturális örökség napjai 2012, zsinati székház

Közel ezer ember vett részt a 2012. évi Kulturális Örökség Napjai európai rendezvénysorozat zuglói programjain. Szakmai vezetés mellett több, a nagyközönségtől elzárt épületet tekinthettek meg a látogatók szeptember 15-én és 16-án.

Konferencia az új büntető kódexről

2012. május 07., címkék: károli egyetem (kre), zsinati székház, büntető kódex

A jogrendszer legfontosabb elemeinek felülvizsgálatába illeszkedik az új Büntető törvénykönyv (Btk.) - mondta Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára a kódex kormány által már elfogadott tervezetéről pénteken, a Károli Gáspár Református Egyetem szervezte konferencián Budapesten.

Egyházmegyei vezetők tanácskoztak

2012. április 26., címkék: esperes-gondnoki, zsinati székház, reformátusok lapja

Idén is megtartották az országos esperes-gondnoki értekezletet. Az egyházmegyei elnökségekből álló informális testület ebben az évben április 25-én Budapesten, a zsinati székházban tartotta tanácskozását.

Párbeszédre vágynak a fiatalok

2012. április 14., címkék: zsinati ifjúsági fórum, zsinati székház, ifjúsági iroda (zsinat)

Több párbeszéd, pontos iránymutatás a tabunak számító kérdésekben, erősebb kapcsolat a lelkészek és a fiatalok között – többek között ezeket igénylik a református egyháztól a Zsinati Ifjúsági Fórum résztvevői. A zsinati székházban szervezett találkozón az egyházmegyék, református gimnáziumok, egyetemek, egyetemi gyülekezetek és az ifjúsági szervezetek delegáltjai vettek részt április 13–14-én.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.