Megválasztották a zsinati tanácsost

2015. november 20., címkék: xiv. zsinati ciklus 3. ülésszak, összefoglaló

Budapesti cigány szakkollégium alapításáról döntöttek, pályázati irodát hoznak létre, változik a közegyházi intézmények és sajtóorgánumok vezetőinek választása – többek között erről is döntöttek a XIV. zsinati ciklus 3. ülésszakán. A november 18-19-i tanácskozáson díjakat adtak át, méltatták a börtönlelkészi szolgálatot, s téma volt a hittanoktatás helyzete, valamint a múltfeltárás folyamata is. Összefoglaló.

Ez történt a Zsinat csütörtöki ülésén

2015. november 19., címkék: csütörtök, percről percre, xiv. zsinati ciklus 3. ülésszak

Díjátadók, a református börtönmisszió és börtönlelkészi szolgálat köszöntése, jogszabálymódosítások, hittanoktatás, múltfeltárás voltak a november 19-i zsinati ülés fő témái. Az eseményekről percről percre beszámoltunk.

Nehéz idők teendői

2015. november 18., címkék: bogárdi szabó istván, xiv. zsinati ciklus 3. ülésszak

Isten képmását, az embert érte támadás Párizsban november 13-án – mondta a Zsinat november 18–19-i ülését megnyitó beszédében Bogárdi Szabó István püspök, a testület lelkészi elnöke. Az egyházi vezető érintette többek között a migráció, a keresztyénüldözés, az állam és az egyház kapcsolata, az egyházi jövőkép és a múltfeltárás kérdését is.

Krisztust testesítjük meg

2015. november 18., címkék: ivan patterson, xiv. zsinati ciklus 3. ülésszak, ahitat, áhitat, áhítat, szerda

A november 18-i zsinati ülés Ivan Patterson áhítatával kezdődött. Az Ír Presbiteriánus Egyház korábbi moderátora a dunamelléki egyházkerület meghívására érkezett Magyarországra azzal a céllal, hogy a két egyház közötti kapcsolatot elmélyítse. Az áhítatot a Külügyi Iroda fordításában olvashatják.

Ez történt a Zsinat szerdai ülésén

2015. november 18., címkék: xiv. zsinati ciklus 3. ülésszak, percről percre, szerda

Megválasztották a zsinati tanácsost, budapesti cigány szakkollégium létrehozásáról, egységes díjlevél-minta, egyházfőhatósági igazolások, közegyházi intézmények felügyelőbizottságainak megszüntetéséről is döntöttek a Zsinat november 18-i ülésén. Események percről percre.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.