Új zsinati jogtanácsos

2015. április 29., címkék: interjú, veres lajos, xiv. zsinati ciklus 2. ülés

Kocsis Mártát tizenöt év szolgálat után Veres Lajos ügyvéd váltja a zsinati jogtanácsosi tisztségben. Veres Lajos a piliscsabai református gyülekezet presbitere, 25 éve dolgozik ügyvédként Budapesten. Szakmai pályafutása első évtizedében elsősorban büntetőügyekben később pedig főként polgári peres eljárásokban, illetve szerződéses ügyekben képviseli ügyfeleit. A zsinati jogtanácsos közvetlenül megválasztása után adott rövid interjút a Parókia portálnak.

Átalakulás előtt a zsinati munka

2015. április 23., címkék: veres lajos, xiv. zsinati ciklus 2. ülés, gáborjáni szabó botond

Veres Lajos ügyvéd, piliscsabai presbiter lett az új zsinati jogtanácsos, Gáborjáni Szabó Botond az Országos Református Gyűjteményi Tanács elnöke. Nem választottak viszont zsinati tanácsost a XIV. zsinati ciklus második ülésén.

Az egyház erdejében

2015. április 22., címkék: székfoglaló, szabó istván, xiv. zsinati ciklus 2. ülés

– Egyházunk Zsinatára a tanítás, a törvényhozás és a képviselet roppant feladata hárul. Ezeket bízták ránk a presbitériumok – hangsúlyozta Bogárdi Szabó István lelkészi elnöki székfoglaló beszédében a Zsinat április 22-én Budapesten megtartott ülésén. A püspök szerint a református egyház olyan, mint a tavaszi erdő, amely távolról a meginduló élet jeleit mutatja, a sűrűjébe érve viszont még látszanak a tél nyomai.

Az MRE Zsinatának közleménye az örmény népirtás évfordulója kapcsán

2015. április 22., címkék: xiv. zsinati ciklus 2. ülés, közlemény

A Magyarországi Református Egyház közleménye az örmény népirtás évfordulója emlékére és az üldözést szenvedő keresztyének védelméről.

Ez történt a második zsinati ülésen

2015. április 22., címkék: xiv. zsinati ciklus 2. ülés

A XIV. zsinati ciklus második ülésén megválasztották az új zsinati jogtanácsost, az Országos Református Gyűjteményi Tanács elnökét, a Zsinati Bíróság és a zsinati szakbizottságok tagjait, nem választottak viszont zsinati tanácsost. Részletes tudósításunk.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.