Megtámadták és köpködték a református püspököt és a Zsinat világi elnökét

2018. május 08., címkék: huszár pál, parlament, szenn péter, választások, gér andrás

Rendőrök menekítettek ki három református egyházvezetőt az Országgyűlés keddi alakuló ülése után a Parlament elől.

Hiszek Magyarország feltámadásában

2018. április 16., címkék: választások

Egy héttel az országgyűlési választások után lehet, hogy nem leszek népszerű ezzel a gondolattal, de úgy érzem, baj van velünk. Nem az országgal vagy a körülményekkel, hanem elsősorban velünk, emberekkel. Az elmúlt időszakban annyi gyűlölettel és haraggal találkoztam minden irányból, ami egyszerűen megrémített. Mi történik velünk? És ami ennél is fontosabb: hogyan változtathatunk ezen?

A mi bizalmunkból

2018. április 07., címkék: választások

A fiatal generációk beleszülettek, az idősebbek még harcoltak érte. Azt tartják, hogy a demokrácia ünneplése, ha élünk a választójogunkkal és szavazunk. Lehetőség vagy evangéliumi kötelesség állást foglalnunk közéleti kérdésekben? – Ennek is utánajártunk összeállításunkban.

Ismét Steinbach József a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke

2014. december 05., címkék: steinbach józsef, választások

A Dunántúli Református Egyházkerület presbitériumai a következő hat éves ciklusra teljes egyhangúsággal ismét Steinbach József balatonalmádi-balatonfűzfői lelkipásztort választották meg az Egyházkerület püspökévé.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.