Ezüstérmes a református iskola vendéglátócsapata

2019. február 26., címkék: vác

Tízből csak két vendéglátós tanulóból lesz szakács, cukrász vagy pincér a hazai munkahelyeken. Ezen is szeretne változtatni a váci református fenntartású gimnázium, ahol csaknem nyolcszáz diákot tanítanak. Elkísértük ötfős csapatukat a Dobos C. József Emlékversenyre, ahol az elődöntőben dobogóra kerültek és számos különdíjat nyertek.

Szakoktatót keresnek Vácra

2014. augusztus 21., címkék: vác, pályázat, Pályázat

A váci Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola (2600 Vác, Brusznyai Árpád u. 6.) pályázatot hirdet kereskedelmi szakoktató munkakör betöltésére.

Tanévzárás Vácott

2014. június 17., címkék: reformátusok lapja, tanévzáró, vác, református oktatás

Isten-, ember- és hivatásszeretetre kell nevelnie nemcsak a református szakiskolának, hanem az egész református köznevelési rendszernek – vallják a váci Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Szakképző Iskolában. Az egyházi fenntartásban második éve működő táblacserés intézményben a tanévzárás előtt jártunk. Az átvétel óta eltelt két esztendő tapasztalataira voltunk kíváncsiak.

Missziói nap Vácott

2012. október 16., címkék: vác, magyar egyházak ökumenikus tanácsa, Reformáció hónapja, reformáció hónapja

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Missziói és Evangélizációs Bizottsága (MEB) minden évben más helyszínen rendezi meg ezt az immár hagyománnyá vált alkalmat, melynek célja, hogy egy-egy település különböző felekezetű lelkészeinek és egyháztagjainak adjon bátorítást a misszióra, valamint annak megtapasztalására, hogy embertársaink megmentéséért hordozott felelősségünkben egyek vagyunk.

Fogvatartottak családi kapcsolaterősítő tábora

2011. szeptember 05., címkék: vác, börtönmisszió, Hírek, budapest

A Büntetés-végrehajtási Szervezet és a Református Börtönlelkészi Szolgálat együttműködésének újabb eredményeként augusztus utolsó hetében sor kerülhetett a hatodik velencei családi kapcsolaterősítő táborra. A tíz család számára előkészített programra a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet baracskai objektuma, a Budapesti Fegyház és Börtön, valamint a Váci Fegyház és Börtön engedett ki fogvatartottakat.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.