Odafigyelünk a tehetségekre

2018. május 16., címkék: zsinati tanács, tehetséggondozás

Országos szintű református tehetséggondozási hálózat épül, jövőre változik a hittan érettségi követelményrendszere, lezárták a tavalyi gazdálkodást és annak fényében módosították az idei költségvetést – ez történt a Zsinati Tanács május 16-i, szerda délelőtti ülésén.

30 éve a tehetségekért

2018. április 21., címkék: bethlen gábor református általános iskola, jubuleum, tehetséggondozás

Tehetséggondozó programjuk 30. évét ünnepelték április 13-án és 14-én a törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskolában és Óvodában. A jeles alkalomból a Magyar Tehetséggondozó Társaság Kelet-Magyarországi Tagozata, a Debreceni Egyetem Pedagógiai Pszichológiai Tanszéke és a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Országos Szövetsége közösen szervezett konferenciát.

A tehetség összekapcsol

2015. október 13., címkék: tehetséggondozás, köznevelési projekt

Református tehetségsegítő tanácsok alakultak a Magyarországi Református Egyház négy egyházkerületében. A Felső-Magyarországi Református Intézmények Tehetségsegítő Tanácsa már két éve működik a Tiszáninneni Református Egyházkerületben – ennek mintájára a közelmúltban megalakult a dunamelléki, a tiszántúli és a dunántúli tehetségsegítő tanács is, szaktárgyi munkacsoportokat is elindítva a tanácsok kebelében, egy TÁMOP-projekt részeként.

Új korszak a református köznevelésben

2015. július 31., címkék: Ábrám Tibor, reformátusok lapja, ábrám tibor, köznevelési pályázat, tehetséggondozás

Intézményfenntartóknak és intézmények konzorciumainak írták ki ez év tavaszán a TÁMOP 3.1.17 jelű, az Egyházi köznevelési intézményrendszer fejlesztése című pályázatot, amely a magyarországi történelmi egyházak oktatási-nevelési intézményrendszere rendszerépítő és szakmai fejlesztési munkájához kínál segítséget. A pályázat új keretet ad a tehetséggondozásnak és az információáramlásnak is – mondja Ábrám Tibor tiszáninneni főgondnok, a projekt szakmai vezetője. A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségi Tanácsa februári ülésén úgy döntött, hogy teljes intézményrendszerére nézve készíti el a pályázatot.

Határtalan tehetségek

2015. március 09., címkék: konferencia, tehetséggondozás, cigánymisszió, wáli istván cigány szakkollégium

Március 6-án és 7-én tartotta nemzetközi szakmai konferenciáját a Wáli István Református Cigány Szakkollégium (WISZ).

„Szeretnénk hozzátenni valamit a magyar közoktatás sikeréhez”

2011. szeptember 14., címkék: tombor lászló, interjú, reformátusok lapja, tehetséggondozás, baár madas gimnázium

A budapesti Baár-Madas Református Gimnáziumban szep­tember végétől regionális hatókörű tehetséggondozó-köröket indítanak matematikából az általános iskolák ötödikes tanulói, biológiából és magyar nyelvből az általános iskolák hetedikes diákjai számára. A Baár-Madas igazgatójával a református tehetséggondozásról és a közeljövőben induló programról beszélgettünk.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.