Iszlám imádságot tartottak a történelmi Hagia Sophia-ban

2017. június 23., címkék: törökország, európai egyházak konferenciája (cec), iszlám

Az Európai Egyházak Konferenciájának június 22-i nyilatkozata a törökországi eseményekkel kapcsolatban.

Orosz ortodox pásztori segítség Konstantinápolynak

2010. november 10., címkék: törökország, Ökumené, orosz ortodox egyház, ökumené

Az Orosz Ortodox Egyház kész segítséget nyújtani a Konstantinápolyi Patriarchátusnak a Törökországban élő orosz ortodox hívők lelkipásztori ellátásában.

Pál apostol nyoma – ahogy én beleléptem

2010. augusztus 02., címkék: törökország, Háttér, biblia

Tarsolyunkban Bibliával, útikönyvekkel és sok tudással két héten át jártuk a romokat és városokat, hogy közelebb jussunk Pálhoz és ahhoz a korhoz, amikor ő misszionált. Törökországban olyan neves állomásaink voltak, mint Trója, Asszosz, Pergamon, Efezus, Tróász, Milétosz, Pamukkále, Antalia és Isztambul. Majd egy egész éjszakás utazással Görögországban teremtünk, ahol várt ránk Rodostó, Kavala, Thermophüla, Filippi, Delphi, Korinthos, Mükéné, Athén és Thesszaloniki.

Törökországban még ma is vannak, akik Jézus anyanyelvén imádkoznak

2010. február 22., címkék: Nagyvilág, arámi nyelv, törökország

Jézus nyelvét, az arámi nyelvet az egész Közel-Keleten beszélték a VIII. századig. Ma már pusztán a liturgiában használják. Az egyik ilyen hely, ahol e nyelv még ma is él, Tur Abdin környéke, Törökország dél-keleti részén található hegyes vidék, Szíriával határos.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.