A Tágas Tér lelkülete

2017. szeptember 16., címkék: tágas tér, czagány gábor

Miért hallgat az egyház? – ezt a kérdést is körüljárták a szegedi Tágas Tér Fesztivál egyik kerekasztal-beszélgetésén. Az egyházi hátterű fesztivált második alkalommal rendezték meg Szegeden, a helyi ökumenikus lelkészkör kezdeményezésére. Koncertek, beszélgetések, jótékonysági futás és gyermekprogramok töltötték meg Szegedet három napig, és egy napos ízelítő erejéig Mórahalmot is. Czagány Gábor református egyetemi lelkész, a fesztivál egyik szervezője szerint azonban nem a rendezvény mérete számít, hanem a lelkülete.

Jutalom és feladat kereszténynek lenni

2015. november 14., címkék: reformátusok lapja, interjú, ákos, tágas tér

Édesapja református, édesanyja katolikus, őt is katolikusként keresztelték – mondta Kovács Ákos Kossuth-díjas zenész lapunknak. Hozzátette: ma már nincs jelentősége a felekezetek közötti különbségeknek, szerinte a testvéri viszony a fontos. Ákossal a szegedi Tágas Tér Fesztiválon beszélgettünk.

Zenén keresztül vezetnek Istenhez

2015. október 09., címkék: ifi, hillsong london, interjú, tágas tér

Nagy ereje van, ha közösen felemeljük Jézus nevét − vélik a Hillsong London tagjai. Az egyik legismertebb, keresztyén könnyűzenét játszó zenekar a pünkösdi Hillsong Church londoni gyülekezetének dicsőítőcsapata. Vezetőjükkel a szegedi Tágas Tér Fesztiválon beszélgettünk, ahol többezer ember előtt léptek fel.

Egymás tekintetében a végtelen

2015. október 05., címkék: tágas tér

Szeptember utolsó hétvégéjén a napfény városa fölött szürke volt az ég. Az újszegedi Erzsébet liget mégis megtelt a Tágas Tér Fesztiválra látogató emberekkel. Péntek délután ötre a helyi keresztyén közösségek sátrai már állnak, az önkéntesek a helyükön, a nagyszínpad előtt sokan várakoznak. Gáncs Péter evangélikus püspök köszöntőjében a szűkösségtől és a tágasságtól való félelemről beszél. Arra bátorítja az egyházakat, hogy lépjenek ki „szűk kis" világukból a „tágas térre" a rájuk bízott örömüzenettel.

Úton lévő emberek

2015. szeptember 29., címkék: menekültmisszió, tágas tér

Határsértő, bevándorló, migráns – de hol az ember? A szegedi Tágas Tér Fesztiválon ezzel a címmel meghirdetett kerekasztal-beszélgetés résztvevői szakmai, civil és egyházi szemszögből közelítették meg a menekültkérdést.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.