Összekötik az elszakadt szálakat

2018. május 17., címkék: konfirmáció, református egység napja, szlovénia, szlovéniai reformátusok, kárpát-medencei reformátusok, Konfirmáció

Még csak tíz éve, hogy újra van helyben lakó lelkésze a trianoni döntéssel Magyarországtól elszakított maréknyi közösségnek, a szentlászlói reformátusoknak. Már csak parókiát szeretnének, hiszen az elmúlt években felújították Szlovénia egyetlen református templomát, és egyre szorosabb kapcsolatot ápolnak a környező magyarországi gyülekezetekkel.

A félelmen már túl voltunk

2012. április 05., címkék: húsvét, ne féljetek, szlovénia

„Sikerült lerakni az életünket Isten kezébe" – vallja az a három fiatal a pasaréti gyülekezetből, akik egy nyári túra során fennrekedtek Szlovénia legmagasabb hegyén. A 2864 méter magas Triglavra még napsütésben indult el András, Ákos és Dániel, azonban egy eltévedés és a hirtelen rosszra váltott időjárás miatt kilátástalan helyzetbe kerültek, már a hegyi mentők is lemondtak róluk. Odatette a kezét és levitte őket a hegyről, állítják megmenekülésükről.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.