Csillagos toronydíszeink üzenete

2014. január 24., címkék: fekete károly, ökumenikus imahét 2014, szimbólum, Fekete Károly

Csillagos toronydíszeink a magasban arra emlékeztetnek, hogy Isten megkönnyítette a feltekintést, mert mélység és magasság megváltó találkozását teremtette meg. – Az idei ökumenikus imahét egyik fő kérdése: mit tanulhatnak egymástól az egyházak? Fekete Károly írása arról, hogy a reformátusok az isteni kegyelemre mutató csillaggal gazdagítanák az ökumenét.

Örömhírből fakadó tanúságtétel

2014. január 23., címkék: görögkatolikus, szimbólum, ökumenikus imahét 2014

A négy evangélista saját nyelvezete, saját élményei és tapasztalata szerint írta le az egyetlen Örömhírünket. – Az idei ökumenikus imahét egyik fő kérdése: mit tanulhatnak egymástól az egyházak? Kovács Csaba írása arról, hogy a görögkatolikusok az evangélium belsővé válásának hangsúlyozásával gazdagítanák az ökumenét.

A kehely körül

2014. január 20., címkék: ökumenikus imahét 2014, szimbólum, csernák istván

A közösséget fejezi ki leginkább az úrvacsora kehely. A Krisztusban kapott és megáldott közösséget. – Az idei ökumenikus imahét egyik fő kérdése: mit tanulhatnak egymástól az egyházak? Csernák István metodista szuprintenedens írása arról, hogy a metodisták a közösségben való nyitottság megélésével szeretnék gazdagítani az ökumenét.

A Biblia és a baptisták

2014. január 17., címkék: ökumenikus imahét 2014, szimbólum, baptista egyház

A Biblia a legfőbb tanácsadónk a mindennapi élet dolgaiban – Az idei ökumenikus imahét egyik fő kérdése: mit tanulhatnak egymástól az egyházak? Papp János egyházelnök írása arról, hogy a baptisták a bibliatanulmányozó lelkülettel gazdagítanák az ökumenét.

Mit tanulhatunk egymástól?

2014. január 17., címkék: szimbólum, ökumenikus imahét 2014

Az Egyházak Világtanácsa és a Keresztény Egységet Előmozdító Pápai Tanács 2014-ben is meghirdette szokásos januári ökumenikus imahetét, melybe a magyarországi egyházak évről évre bekapcsolódnak. Pál apostol buzdítását követve a különböző felekezetek idén arra fókuszálnak, mivel gazdagítja általuk Isten az egyetemes egyházat.

Néhány szó az ikonról

2014. január 16., címkék: ortodox egyházak, kalota józsef, szimbólum, ökumenikus imahét 2014

Az ikon az első évszázad osztatlan Egyházának szülötte, összegyházi jelenség – Az idei ökumenikus imahét egyik fő kérdése: mit tanulhatnak egymástól az egyházak? Kalota József érseki vikárius írása arról, hogy az ortodox keresztények istenképűségünk tudatosításával szeretnék gazdagítani az ökumenét.

Mária, a hit tanúja

2014. január 16., címkék: ökumenikus imahét 2014, katolikus egyház, kránitz mihály, szimbólum

Máriától tanulhatjuk meg a döntés képességét, s azt, hogy Istenre bízzuk magunkat – Az idei ökumenikus imahét egyik fő kérdése: mit tanulhatnak egymástól az egyházak? Kránitz Mihály katolikus teológus írása arról, hogy a római katolikusok az engedelmesség lelkületével gazdagítanák az ökumenét.

A Szentlélekre figyelve

2014. január 16., címkék: ökumenikus imahét 2014, szimbólum, pünkösdi egyház

Jó szervezéssel sosem fogjuk elérni azt, amit csak a Lélek tud elvégezni – Az idei ökumenikus imahét egyik fő kérdése: mit tanulhatnak egymástól az egyházak? Pataky Albert egyházelnök írása arról, hogy a pünkösdiek a Szentlélekre nyitottsággal gazdagítanák az ökumenét.

„Keresztfa titka tündököl”

2014. január 16., címkék: szimbólum, ökumenikus imahét 2014, evangélikus egyház

A kereszt közelében kerülhetünk igazán test+vér kapcsolatba egymással – Az idei ökumenikus imahét egyik fő kérdése: mit tanulhatnak egymástól az egyházak? Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök írása arról, hogy az evangélikusok a kereszt, a megváltás üzenetével szeretnék gazdagítani az ökumenét.

Az imádság hídja

2014. január 16., címkék: ökumenikus imahét 2014, szimbólum, anglikán egyház

Egy anglikán tiszteletes ötlete volt, hogy minden évben egy héten át imádkozzanak a keresztények egységéért – Az idei ökumenikus imahét egyik fő kérdése: mit tanulhatnak egymástól az egyházak? Frank Hegedűs írása arról, hogy az anglikánok az imádságos lelkülettel szeretnék gazdagítani az ökumenét.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.