Pecz Samu, az ideális protestáns templomok tervezője

2012. szeptember 01., címkék: szilágyi dezső téri gyülekezet, évforduló, pecz samu

„A kálvinista templom-épület legcélszerűbb alakját a sokszög adja meg, melynek középpontjában tehát az Úr asztala, s egyik sarokpillére mellett a szószék foglal helyet, írta Pecz Samu az ideális templom kinézetéről. A kilencven esztendeje elhunyt építész nevéhez fűződik többek között a Szilágyi Dezső téri templom megalkotása.

Hogy áldottá és áldássá lehessünk

2012. augusztus 20., címkék: ökumenikus istentisztelet, szilágyi dezső téri gyülekezet, augusztus 20.

Ökumenikus istentiszteleten imádkoztak népünkért és adtak hálát az új kenyérért a magyarországi egyházak képviselői augusztus 20. előestéjén Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban.

A krisztusi útra térés minden nemzedék feladata

2011. augusztus 19., címkék: ökumenikus tanács (meöt), szilágyi dezső téri gyülekezet, ökumenikus istentisztelet, bölcskei gusztáv

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep előestéjén a Szilágyi Dezső téri református templomban tartottak ökumenikus istentiszteletet. Az eseményen szolgált Bölcskei Gusztáv püspök, a Zsinat lelkészi elnöke is.

Istentisztelet az ünnep előestéjén

2011. augusztus 18., címkék: szilágyi dezső téri gyülekezet

Ökumenikus istentiszteletet rendeznek 2011. augusztus 19-én az állami ünnep tiszteletére. A Magyar Egyházak Ökumenikus Tanácsa mindenkit vár 17 órától kezdődő együttlétre a Budai Református Egyházközség templomába (Budapest, Szilágyi Dezső tér 3.).

Régizene klub az erdélyi árvákért

2011. május 26., címkék: egyházzene, szilágyi dezső téri gyülekezet

A Tabulatúra régizene együttes és Lovász Irén közreműködésével jótékonysági koncertet tartanak június 3-án, pénteken 18 órakor a Budai Református Egyházközség Szilágyi Dezső téri templomában. A koncert teljes perselybevételét az erdélyi Marosbogát községben üzemelő Emmaus gyermekotthon és árvaházban folyó szolgálat támogatására fordítják.

Jótékonysági koncert felvidéki iskoláknak

2010. május 26., címkék: Gyülekezeti hírek, Rendezvény, jótékonysági est, egyházzene, szilágyi dezső téri gyülekezet

  Jótékonysági koncertre hívnak minden kedves érdeklődőt június 11-én pénteken, este hét órakor a Szilágyi Dezső téri református templomba.

"Jövevények voltak, akiket befogadtunk"

2010. május 22., címkék: menekültmisszió, Háttér, közéleti és kulturális központ (rkkk), iszlám, németh pál, kókai nagy viktor, szilágyi dezső téri gyülekezet

Ezt a gondolatot, érthették és tapasztalhatták meg mindazok, akik eljöttek május 21-én a Kulturális Sokszínűség Napja alkalmából rendezett „Menekültügy keresztyén szemmel” című szimpóziumra és kulturális napra.  

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.