Gyógyító találkozások Szatmárban

2019. június 22., címkék: szatmári egyházmegye (mre)

Hetvennégy gyülekezet tartozik a Szatmári Református Egyházmegyéhez. Öt közülük városi, többségük azonban apró település még apróbb közössége. Ám éppen kicsiny­ségükben rejlik nagyságuk és erejük: a gyülekezetek összefognak, valódi családként viselkednek. Alkalmakról pedig az egyházmegye gondoskodik: ötödik esztendeje szerveznek rendszeresen tavaszi és őszi evangélizációs esteket. Ez évben május 26. és 29. között találkoztak a szatmáriak. A kömörői templomban május 27-én mi is csatlakoztunk hozzájuk.

Őrök a vártán Szatmárban

2016. március 18., címkék: szatmári egyházmegye (mre), hirdesd az igét!, reformátusok lapja, tiszántúli egyházkerület

Háromszáznál is több szatmári presbiter és lelkipásztor gyűlt össze március 6-án Fehérgyarmaton, a helyi református általános iskola falai között, hogy útmutatást és bátorítást keressen szolgálatához. A Szatmári Egyházmegye tavaszi felnőtt- és presbiterképző programjaival – e konferencia mellett a férfiak és a nők csendesnapjával, valamint az egyházmegyei evangelizációval – az egyházkerület Hirdesd az Igét! programjához csatlakozik.

Aki naggyá akar lenni közöttetek, az legyen a szolgátok

2012. február 15., címkék: konferencia, diakónia, szatmári egyházmegye (mre)

Mintegy nyolcvanan vettek részt a Porcsalmai Szociális Szolgáltató Központban megtartott egyházi intézményfenntartók és vezetők szakmai konferenciáján. A fogyatékos személyek és demens idősek ellátását biztosító nappali intézmény nagytermében a megjelenteket Kormos Csaba helyi lelkipásztor köszöntötte.

Újabb nevelőszülők tettek fogadalmat

2011. január 13., címkék: Gyülekezeti hírek, szatmári egyházmegye (mre), mátészalka-kossuth tér, nevelőszülői hálózat

Tizenhét nevelőszülő tett fogadalmat hálaadó istentisztelet keretében Mátészalkán, és ezzel 172 főre nőtt a nevelőszülők száma a Református Gyermekvédelmi Szolgálatnál.

Hálaadás Méhteleken az összefogás jegyében

2010. november 23., címkék: szatmári egyházmegye (mre), Gyülekezeti hírek

1760. február 13-án egyházmegyei gyűlésen döntöttek arról, hogy Méhtelek anyaegyházzá válhat. Erre a neves eseményre emlékezett a méhteleki gyülekezet.

Testvérgyülekezetek találkoztak Nagyecseden

2010. július 20., címkék: magyarkecel, szatmári egyházmegye (mre), Gyülekezeti hírek, nagyecsed

A Nagyecsedi gyülekezet immár hatodik alkalommal lehetett együtt a "határon túli" Magyarkeceli gyülekezet tagjaival, akik Vicsai Ferenc nagytiszteletű úr vezetésével érkeztek a szabolcsi településre.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.