Református programok a Szakrális Művészetek Hetén

2012. szeptember 12., címkék: 2012, szakrális művészetek hete

A Szakrális Művészetek Hete (Ars Sacra) rendezvényt idén szeptember 15 és 23 között rendezik meg. A program célja, hogy továbbadják a hit reményét, örömét a művészetek által. A kezdeményezéshez, református programok is társultak.

Nyitott Templomok Éjszakája Debrecenben

2011. szeptember 16., címkék: debrecen-kossuth utca, szakrális művészetek hete, debrecen, Gyülekezeti hírek, debrecen-füredi út

Immár ötödik alkalommal rendezik meg a Szakrális Művészetek Hetét szeptember 17. és 25. között. A programsorozat magában foglalja a Nyitott Templomok Éjszakát is, amely kezdeményezéshez  számos református templom is csatlakozott szerte az országban. Debrecenben, a Füredi úti Református Templomban és a Kossuth utcai Református Templomban is várják az érdeklődőket.

Nyitott templom a Kálvin téren

2011. szeptember 06., címkék: Hírek, budapest-kálvin tér, szakrális művészetek hete

Immár négy és fél éve, hogy a 4-es metró építkezése a budapesti Kálvin tér jelentős részét lefoglalta. Az építési terület mögötti templomot nézve sokan  gondolják, hogy az megközelíthetetlen, bezárt. Épp ezért fontos esemény szeptember harmadik hétvégéje (szeptember 17-18), amikor a Szakrális Művészetek Hete keretében tartott „Nyitott templomok éjszakája” programhoz kapcsolódva szombat este 6 és 10 óra között, valamint másnap, vasárnap egész napra nyitva lesz a templom kapuja.

A szakrális kommunikációról a Kölcsey-n

2010. szeptember 22., címkék: kölcsey tanítóképző, Hírek, tudományos konferenciák, szakrális művészetek hete

A Szakrális Művészetek Hete 2010 rendezvénysorozathoz kapcsolódva a tanítóképző főiskola csütörtökön tudományos ülésszakot tart, ezt online közvetítik.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.