Református segítség a koszovói rászorulóknak

2013. július 31., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), sajtos szilárd, adomány, tábori lelkész

A Magyar Református Szeretetszolgálat Sajtos Szilárd százados, tábori lelkész közreműködésével ismét humanitárius segélyanyagot adott át a Dorcas Aid Hungary és a Történelmi Vitézi Rend a Koszovóba készülő kontingens LT (összekötő) részlegének, mintegy kétszázezer Ft értékben.

Könyvbemutató a Mándoki Református Egyházközségben

2012. szeptember 21., címkék: könyvbemutató, tábori lelkészség, sajtos szilárd

Hálaadó istentiszteletre gyűltek össze szeptember 16-án a mándoki egyházközség tagjai. A templomban bemutatták az „Emlékezetnek okáért némely dolgok feljegyeztetenek az ecclesia és helység iránt – A Mándoki Református Egyházközség históriája" című könyvet. A tanulmány szerzője Sajtos Szilárd százados, református tábori lelkész, a könyv megjelenését a D. Dr. Harsányi András Alapítvány és a Mándoki Református Egyházközség támogatta.

„Hasznos, ha egyszerre katona és lelkész az ember” – beszélgetés Sajtos Szilárddal

2010. november 10., címkék: tábori lelkészség, sajtos szilárd

Felmenői között sok katona volt, ő maga lelkészként akarta magára ölteni a Magyar Honvédség egyenruháját. Sajtos Szilárd református tábori lelkésszel a honvedelem.hu munkatársa készített interjút.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.