Reformátusként megérteni az idők szavát

2012. december 13., címkék: Jan Peter Balkenende, református szalon, jan peter balkenende, károli egyetem (kre)

„Azt is meg kell vizsgálnunk, miként tekintenek a protestánsok a társadalmi berendezkedésre” – állítja Jan Peter Balkenende. A volt holland miniszterelnök, aki a Károli Gáspár Református Egyetem díszdoktora, legutóbbi magyarországi látogatása során előadást tartott a „Protestantizmus, ismeret és a tudomány világa” című nemzetközi tudományos konferencián. Ezen alkalom kapcsán fejtette ki, szerinte hogyan lehetnek jelen a protestáns értékek inspirációként a 21. század politikájában.

A reformációra emlékezett a Református Szalon

2012. október 30., címkék: reformáció hónapja, Reformáció hónapja, református szalon

Az Isten igazságának megismerése mindig az identitás megerősödésével jár együtt – hangsúlyozta Fazekas László felvidéki református püspök a Református Szalon október 29-én megtartott reformációi istentiszteletén. A református értelmiségieket és közéleti szereplőket összefogó közösség a budapesti Hold utcai templomban tartotta az ünnepi alkalmat, majd a Néprajzi Múzeum aulájában vett részt ünnepi műsoron.

Megalakult a Református Szalon

2012. június 29., címkék: református szalon, csöbör katalin

A parlament házelnöke, mintegy százhatvan politikus, egyházi vezető és közéleti szereplő értelmiségi vett részt az első Református Szalonon június 21-én, az Országház előtti kikötőben, a Zsófia rendezvényhajón. A Szalon megalakulásáról és céljairól Csöbör Katalin országgyűlési képviselővel, a kezdeményezés háziasszonyával beszélgettünk.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.