Hétről hétre aktuális

2018. szeptember 04., címkék: református félóra

Megújul a Tebenned bíztunk eleitől fogva című rádióműsor. Az MR1 Kossuth Rádió hullámhosszán szerdánként jelentkező adás a református egyház mindennapjait érintő kérdésekről szól a rádióhallgatókhoz. A műsor készítőit új e-mail címen és új telefonszámon érhetik el szeptember 5-től.

Tíz év - ötszáz levél

2012. április 28., címkék: református félóra, reformátusok levele

Közös hálaadással emlékeztek meg a Reformátusok Levele 500. számának megjelenése alkalmából a „Tebenned bíztunk eleitől fogva" Református Félóra szerkesztői és hallgatói.

Tebenned bíztunk – négyszázszor

2010. április 23., címkék: honlap, fekete ágnes, Háttér, református félóra

A Kossuth Rádión szerdánként hallható műsor, a Református Félóra honlapján mostantól elérhető az adás írásos változata, egészen 2002-ig visszamenőleg.

Négy evangélium, egy Jézus-kép

2010. április 04., címkék: nagyhét, Háttér, húsvét, bolyki jános, budapesti teológia, református félóra

A négy evangélium különféleképp írja le a Húsvét eseményeit, a különbözőségekből mégis egységes történet rajzolódik ki. A budapesti teológia nyugalmazott professzora, Bolyki János a Református félóra adásában hasonlította össze a passiótörténet leírásait.

Húsvét időpontja: keresztyén viták, zsidó hagyományok

2010. április 04., címkék: balassa eszter, húsvét, Háttér, református félóra, zsidó

A zsidó kultúrától való elszakadás, a naptárak eltérősége és az ünnep lényegének meghatározása is okozta, hogy felekezetek eltérő időpontban ünneplik a húsvétot.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.