Muzeális értékek áztak el Kecskeméten

2020. február 06., címkék: ráday múzeum

Csőtörés miatt elázott Ravasz László néhai dunamelléki püspök néhány bútora, és több mint kétszáz úrasztali terítő is átnedvesedett a kecskeméti Ráday Múzeumban. Az intézmény most nagy szárítóként üzemel, a szakemberek azon fáradoznak, hogy a terítők alaposan kiszáradjanak, és ne legyenek penészesek. A múzeum februártól újra várja a látogatókat.

Diákprogramok a Ráday Múzeumban

2018. november 07., címkék: dunamelléki egyházkerület, ráday múzeum, ifi

Minden korosztály számára sok érdekességet rejt a kecskeméti Ráday Múzeum látványraktára és ötvösműhelye. Állandó kiállításaikhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozásokra, tárlatvezetésekre várják az érdeklődő iskolai csoportok, közösségek jelentkezését.

A fáradhatatlan

2015. december 09., címkék: évforduló, ráday múzeum

Szász Károly református püspök, író a reformkor egyik kiemelkedő alakja volt. Az 1829-ben született és 1905-ben elhunyt egyházvezetőre emlékezve életút-kiállítás nyílt december 8-án a kecskeméti Ráday Múzeumban.

Megújult kecskeméti Ráday Múzeum

2015. december 04., címkék: ráday múzeum, dunamelléki egyházkerület

94 millió forint uniós és hazai támogatásból megújították a kecskeméti református Ókollégiumban található Ráday Múzeumot. A dunamelléki egyházkerület intézményének felújított raktárát, ötvösműhelyét és foglalkoztató terét november 3-án adták át.

Bibliát árulni kötelesség

2013. június 13., címkék: dunamelléki egyházkerület, reformátusok lapja, bibliás könyvesbolt, ráday múzeum

Bátor vállalkozásba kezdett a Dunamelléki Református Egyházkerület, amikor elindította a Biblia Múzeum megújítását. A tervezett, új múzeum először könyvesboltját nyitotta meg május 24-én. Az újjászülető intézményről vezetőjét, Timár Gabriellát kérdeztük.

Barokk vigasságok sikere

2011. augusztus 20., címkék: interjú, reformátusok lapja, ráday múzeum

A Múzeumok Éjszakáján a kecskeméti Ráday Múzeum volt az egyik legnépszerűbb a rengeteg vidéki múzeum közül a NEFMI (Nemzeti Erőforrás Minisztérium) értékelése szerint. Ezzel kapcsolatban kérdeztük Fogarasi Zsuzsát, a múzeum igazgatóját.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.