A Pátria rádió egyházi műsorajánlója

2013. január 05., címkék: pátria rádió

A Pátria rádióban január 6-án a Világosság református egyházi műsor témája az alázat és az isteni gondoskodás.

A Világosság január 1-ei adása

2012. január 02., címkék: pátria rádió, Határon túl

 A felvidéki Pátria Rádió református egyházi műsorában egyebek mellett szó volt a bécsi magyar gyülekezetről, valamint az imádság erejéről. Hallgassa meg online!

A Világosság november 20-i adása

2011. november 22., címkék: pátria rádió

A felvidéki Pátria Rádió református egyházi műsorában egyebek mellett bemutatásra kerül a madi gyülekezetet és szól lesz a Zsinat legutóbbi ülésén hozott határozatokról is. Hallgassa meg online!

A Világosság november 6-i adása

2011. november 07., címkék: pátria rádió, szlovákiai reformátusok (szrke)

A felvidéki Pátria Rádió református egyházi műsorában egyebek mellett bemutatásra kerül a szesztai és komaróci gyülekezet és folytatódik a kereszteléssel kapcsolatos tudnivalók ismertetése. Hallgassa meg online!

A Világosság október 2-i adása

2011. október 03., címkék: szlovákiai reformátusok (szrke), firesz, Határon túl, pátria rádió

A felvidéki Pátria Rádió református egyházi műsorában egyebek mellett szó volt a felvidéki lelkészek berekfürdői továbbképzéséről és a Firesz Komáromban megnyitott ifjúsági irodájáról. Hallgassa meg online!

A Világosság augusztus 21-i adása

2011. augusztus 23., címkék: szlovákiai reformátusok (szrke), pátria rádió

A felvidéki Pátria Rádió református egyházi műsorában egyebek mellett szó volt a Zempléni Egyházmegyei Napról, valamint beszélgetés hangzott el Antala Éva nagyölvedi lelkipásztorral. Hallgassa meg online!

A Pátria Rádió református egyházi műsora

2011. augusztus 11., címkék: Határon túl, szlovákiai reformátusok (szrke), pátria rádió

A Világosság augusztus 7-i adásában szó volt a felnőttkorban tett konfirmációról és megszólalt egy nyugalmazott lelkipásztor is. Halgassa meg online!

A Világosság református egyházi műsor július 17-ei adása

2011. július 18., címkék: szlovákiai reformátusok (szrke), 2011, pátria rádió

  A felvidéki Pátria Rádió műsorában a szülői tiszteletről, a vajáni alapiskola felújításáról és a szentesi gyülekezet tervéről volt szó. Halgassa meg online!

A Világosság református egyházi műsor július 3-ai adása

2011. július 04., címkék: szlovákiai reformátusok (szrke), pátria rádió

A felvidéki Pátria rádió műsorában többek között szó volt a hetedik nap megszenteléséről, a Német Protestáns Egyházi Napokról és egy dunaszerdahelyi közösségteremtő találkozóról. Halgassa meg online!

A Pátria Rádió Világosság református műsorának ajánla

2010. június 05., címkék: Határon túl, generális konvent, pátria rádió, komárom, bölcskei gusztáv, fazekas lászló

A június 6-i egyházi műsorában egyebek mellett a Generális Konvent komáromi üléséről hangzik el beszámoló.

Pünkösdi rádiós istentisztelet Lakszakállasról

2010. május 19., címkék: pünkösd, Határon túl, pátria rádió

A felvidéki Pátria Rádió Világosság református egyházi műsora pünkösdvasárnap élő istentiszteletet közvetít a lakszakállasi református templomból. Igét hirdet Varga László lelkipásztor.

A Pátria Rádió január 17-ei Világosság református műsorának ajánlata

2010. január 15., címkék: Határon túl, szlovákiai reformátusok (szrke), pátria rádió

Igemagyarázat, beszélgetés és a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház aktuális hírei is elhangzanak a felvidéki Pátria Rádió református műsorában.

A Pátria Rádió június 7-i Világosság református műsorának ajánlata

2009. június 02., címkék: pátria rádió, szlovákiai reformátusok (szrke), Határon túl

Benjamin zsákjában megtalálják József serlegét. A büntetés ezért rabszolgasors. Júda, a legidősebb testvér azonban nem hagyja ennyiben. Tudja, hogy apjának, Jákóbnak, nehéz lenne elviselnie egy újabb gyermekének az elevesztését, ezért legfiatalabb testvéréért könyörög. Tóth Andrea dunaszerdahelyi beosztott lelkipásztor elmélkedésében arról szólt, hogy miért könyörgött Júda testvérének, Benjaminak az életéért Józsefnél. Összeállitásban számolnak be arról a május 22-ei debreceni eseményről, amelyen megalakult az egységes Magyar Református Egyház. A közös alkotmányhoz egyedül a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház nem csatlakozott. Az egésznapos ünnepségen a zsinati tanács tagjain kivül több szlovákiai magyar református gyülekezet is képviseltette magát. A műsorban ezen kívül egyházi hírek hangzanak el, ismertetik a Biblaismereti verseny legújabb kérdéseit, valamint kiderül, hogy ki kapja a jutalomkönyvet a helyes megfejtésért.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.