Jótékonysági koncert Nyírmeggyesen

2011. december 31., címkék: nyírmeggyes, adománygyűjtés, Gyülekezeti hírek, jótékonysági koncert

2012. január 8-án vasárnap, 14 óra 30 perctől jótékonysági koncertet tartanak a Nyírmeggyesi Református Templomban. Az  alkalmon közreműködik  a  Venite  együttes és  Blaskó Bernadett operaénekes.

„Amikor Isten rabul ejt és felemel”

2011. október 29., címkék: nyírmeggyes, alternatív egyházi alkalmak

Október 23-án a Nyírmeggyesi Református Egyházközség vendége volt Molnár Róbert, Kübekháza Polgármestere. A délutáni istentisztelettel egybekötött alkalmon tizenöt református gyülekezetből, de baptista és katolikus testvérekkel együtt száznyolcvanan vettek részt.

72 óra Nyírmeggyesen is

2011. október 24., címkék: nyírmeggyes, önkéntesség, ökumenikus, ökumenikus ifjúsági iroda

A nyírmeggyesi református gyülekezet ifisei az október 13-16 között részt vettek az országos önkéntes, 72 óra kompromisszumok nélkül programban. Az önkéntesség évében soron kívül megrendezett akción a település 15 fővel képviseltette magát.

Amikor Isten rabul ejt és felemel - előadás

2011. október 10., címkék: nyírmeggyes, előadássorozatok

  Nyírmeggyesen a református templomban tart előadást és tesz bizonyságtételt Dr. Molnár Róbert Kübekháza polgármestere.

Tanévnyitó Istentisztelet Nyírmeggyesen

2011. szeptember 24., címkék: nyírmeggyes, Gyülekezeti hírek, tanévnyitó

Jézus Krisztus mondja: „Boldogok a tiszta szívűek.” Ezzel az Igével kezdődött szeptember 18-án, vasárnap a hittan-tanévnyitó istentisztelet Nyírmeggyesen.

Ébresztő hang Nyírmeggyesen

2011. szeptember 15., címkék: alternatív egyházi alkalmak, Gyülekezeti hírek, nyírmeggyes

Gyermekek, fiatalok, felnőttek, családok számára szólt Isten Igéje az istentiszteleti alkalmakon túl is a nyírmeggyesi reformátusok között. Beszámoló a gyülekezet nyári programjairól.

60 évnyi hűség – „Láttassék meg a te műved a Te szolgáidon, és a Te dicsőséged azoknak fiain”

2010. január 30., címkék: házassági évforduló, Gyülekezeti hírek, nyírmeggyes

„Édesanyám, tessenek átjönni hozzánk, most ünnepeljük Ági névnapját.” A szépkorú házaspár felöltözködik és várja az autót, mert anélkül már nehezen mozognak. Amint lányukhoz megérkeznek, unokájuk nyit ajtót, a többiek bent várják őket. Először csak a szűk család és az egyik nagybácsi van jelen, de hamarosan egyre többen és többen jönnek. A huszonéves ünnepelt másik nagybátyja, majd az unokatestvérek gyermekeikkel együtt. Hányadik generációnál is járunk? Igen, a negyediknél. A szépkorú dédimama meg is jegyzi: „Nem is gondoltam, hogy ez ilyen nagy névnap lesz!” És ekkor megjelenik az ajtóban az anyakönyvvezető nemzeti színű szalaggal az oldalán.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.