Az Ír Presbiteriánus Egyház moderátora partneregyházi látogatáson hazánkban

2012. március 28., címkék: budapest, moderátor, ír presbiteriánus egyház, látogatás

Ivan Patterson, az Ír Presbiteriánus Egyház moderátora és felesége, Maureen, partneregyházi látogatásra érkeztek Magyarországra. Látogatásuk elsődleges célja az Ír Egyház és a MRE közötti testvéri kapcsolatok megerősítése, az egyházvezetéssel, valamint egyházunk missziói ágainak képviselőivel való találkozás.

Hazánkba látogat az Ír Prestbiteriánus Egyház moderátora

2012. március 23., címkék: roy patton, ivan patterson, moderátor, ír presbiteriánus egyház

Ivan Patterson március végén európai útra indul, látogatást tesz a Magyarországi Református Egyháznál is, egyházi és oktatási intézmények vezetőivel, valamint egykori belfasti ösztöndíjasokkal találkozik. Hazatérve május 28-án átadja moderátori tisztségét Roy Patton-nak.

A problémáink a legtöbbször nagyon hasonlóak

2012. január 30., címkék: interjú, moderátor, skót egyház, david arnott

„Vannak olyan területek, amelyeken mi járunk előbbre, de vannak olyanok is, amelyeken a magyar reformátusok jutottak előrébb” – mondta tíznapos látogatása tapasztalatairól David Arnott, a Skót Egyház moderátora. 

Megalakult az Ökogyülekezeti Tanács

2012. január 30., címkék: moderátor, skót egyház, david arnott, ökogyülekezet

A Skót Egyház zsinatának moderátora hivatalos látogatása során találkozott az Ökogyülekezeti Tanács tagjaival is. Az ökogyülekezeti kezdeményezés a két egyház együttműködésének kiemelt területe lesz a jövőben is, tovább erősítve a testvérgyülekezeti kapcsolatokat. A tanács idén januárban tartotta alakuló ülését.  

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.