Egy devizahitel-károsult család karácsonya

2013. december 20., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), mentőöv

Egy válással kezdődött Nemes Judit tragédiája, hiszen ez hozta olyan helyzetbe, hogy devizahitelt kellett felvennie. A törlesztőrészlet sokszorosára duzzadt, amit megfeszített munkával sem tudott visszafizetni. Végül az utcára tették, két kislányával együtt. A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) segítségével ma már albérletben élhetnek. Az édesanya azt mondja, bár most is vannak anyagai nehézségeik, azt sem tudják, miből jutnak haza Erdélybe karácsonyra, de nincs okuk a boldogtalanságra, hiszen együtt lehetnek.

Színt vinni a nyárba

2012. augusztus 17., címkék: tábor, gárdony, mentőöv

Karkötőt fontam, teniszeztem, a játszótéren voltam, megnyertük a focimeccset, hajókáztunk, sorolták a gyerekek, mi az ami, tetszik nekik a gárdonyi táborban. Az ötnapos nyaralási lehetőséget a Mentőöv programban résztvevő családok gyermekei számára a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSz) szervezte meg.

Tábor a kilakoltatott családok gyermekeinek

2012. július 03., címkék: mentőöv, magyar református szeretetszolgálat

A Magyar Református Szeretetszolgálat nyári tábort szervez azoknak a gyerekeknek, akik kilakoltatott családban élnek. Önkéntes segítőket és támogatókat keresünk!

A munkahely az érték

2012. március 27., címkék: magyar bankszövetség, fogadj örökbe, kovács levente, mentőöv

A Magyar Bankszövetség főtitkára és a Miskolci Egyetem tanszékvezetője, Budapest-Külső-Józsefvárosi Református Egyházközség presbitere Kovács Levente nem először segít. Ezúttal egy olyan családot támogat, amely a Magyar Református Szeretetszolgálat Mentőöv programjába került, mert nem tudta fizetni lakására felvett devizahitelét. Ennek apropóján mi másról kérdezhettük volna többek között a bankszakembert, mint a hitelezésről és a hitelintézetek felelősségéről?

Válasz külföldről

2012. március 26., címkék: mentőöv, fogadj örökbe, diakónia, szeretetszolgálat (mrsz)

A Mentőöv program, amelyet a Magyarországi Református Egyház és a Magyar Református Szeretetszolgálat közösen hozott létre, több olyan családnak is reményt adott, amelyeknek élete a devízahitel-törlesztőrészletek drasztikus emelkedése miatt hirtelen nehézzé vált. Miközben a Szeretetszolgálat a program kialakításán fáradozott, senki sem számított arra, hogy külföldön felfigyelnek az eseményekre. Johanna Meyerink mégis jelezte, hogy segíteni akar, így ez az eset újabb bizonysága lett annak, milyen különleges és személyes módokon kerülhetnek egymással kapcsolatba a világ reformátusai.

Újra együtt a család

2012. március 19., címkék: reformátusok lapja, mentőöv, szeretetszolgálat (mrsz)

András, Attila, Nikoletta, Marcell, Timike és Tomi három hónapig voltak elszakítva a szüleiktől. A karácsonyt is a nevelőszülőknél töltötték. Február utolsó napjaiban végre hazatérhettek. Amennyiben legalábbis elfogadjuk a tételt: egy gyermeknek ott az otthona, ahol az édesanyja lakik. Mert csak a szüleik várták őket. A ház, a megszokott környezet, a szomszédok, az iskolatársak nem. Ők Tuzséron maradtak. A Györky család a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) és adakozói jóvoltából talált új otthonra – az alföldi községtől több száz kilométerre, a főváros nyolcadik kerületében.

Mentőöv és örökbefogadás a kilakoltatott családokért

2012. március 19., címkék: mentőöv, fogadj örökbe, szeretetszolgálat (mrsz)

„Nem csónakként szolgál a vízi közlekedésben, hanem a felszínen tart” - így summázta a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) tavaly decemberben útjára indított Mentőöv lakbér-támogatási programját Osgyán Dániel, az MRSZ vészhelyzet-kezelési és nemzetközi fejlesztési igazgatója interjúnkban. A program azokat segíti, akik nem tudták törleszteni devizahitelüket és így, önhibájukon kívül elvesztették otthonukat. A Mentőövet az MRSZ idén márciusban kibővítette „Fogadj Örökbe egy kilakoltatott családot” nevű kampánnyal is.

Mentőöv program indul a lakásukat elvesztő családok megsegítésére

2011. december 06., címkék: adománygyűjtés, szeretetszolgálat (mrsz), Advent 2011, bölcskei gusztáv, mentőöv, pál sándor

  Albérlet-programot indított a devizahitelük bedőlése miatt lakásukat elveszítő családok megsegítésére a Magyarországi Református Egyház és a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány (MRSZ). A Mentőöv programot bemutató keddi sajtótájékoztatón elhangzott, a cél az, hogy átmeneti, hathónapos segítséget nyújtsanak a lakásukat elveszítőknek. A támogatottak a lakhatás megoldása mellett kiegészítő szolgáltatásként szociális munkások bevonásával mentálhigiénés és életvezetési segítséghez is juthatnak. A Mentőöv program beindítása érdekében az MRE és az MRSZ létrehozott egy támogatási alapot, így a korábban már utcára került családok karácsony előtt beköltözhetnek átmenti otthonukba.  

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.