A bencésektől a reformációig – konferencia

2011. augusztus 16., címkék: Ökumené, konferencia, művészet, ökumene, ökumené

Egyház- és művészettörténeti konferenciát rendeznek Balatonszemesen 2011. augusztus 30-án. Az ökumenikus fórumon a bencés rend és a reformáció jelentőségével és építészeti emlékeivel foglalkoznak.

Hitmélyítés és népművészet találkozása Vésztőn

2011. augusztus 12., címkék: művészet, vésztő

Kézművesség, népzene és imádság jellemezte  XVI. Nemzetközi Népművészeti Tábort Vésztőn. Képes és szöveges beszámoló a júliusi alkalomról, mely a nemzeti hagyományok és az Istenkapcsolat ápolásáról szólt.

Tizedszer hangzottak el a református énekek a Művészetek Palotájában

2011. június 27., címkék: művészet, református énekek, hangverseny

Szombaton ismét a színpadra állhatott a több mint háromszáz fős Kárpát-medencei egyesített református kórus. A magyarországi és határon túli énekkarok közös hangversenyét Pálúr János kísérte orgonán, vezényelt Arany János, Beidek Adrien, Berkesi Sándor és Cseri Zsófia. Az eseményről készült képriport mellett a részvevőkhöz intézett körkérdést olvashatják el.

Egyetemi színpad alakult a Károlin

2011. május 04., címkék: károli egyetem (kre), kriszt lászló, művészet

A Károli Gáspár Református Egyetemen új Egyetemi Színpad alakult "Genesius" néven. A színpad vezetője Kriszt László rendező-koreográfus a Károli negyedéves teológus hallgatója.

Kerámiák a templomban

2011. április 27., címkék: művészet, kiállítás

A Pestújhelyi Református Templomban megnyílt Véninger Margit keramikus művész „A Teremtés” című kiállítása.

Reformációs álmok

2010. október 22., címkék: reformátusok lapja, reformáció 500, művészet, Hírek

Gigantikus iskolai freskó, nagyszabású köztéri szobor – ilyen álmokat is dédelgetnek néhányan arra vonatkozóan, hogy méltó emléket állítsanak a reformációnak.

Az esztétika és a művészet lapjában református anyagok

2010. június 07., címkék: Nagyvilág, művészet, folyóirat

A németországi Hagenben jelenik meg a művészet, kultúra, teológia és esztétika témakörben a Ta katoptrizómena című folyóirat, melynek felelős kiadója a református Andreas Mertin.

Ignácz Rózsa kiállítás nyílt a Debrecenben

2010. május 26., címkék: művészet, kiállítás, Háttér

  Az erdélyi író, színész, újságíró református családban nőtt fel. Ignácz Rózsa életének nagyobb részét Magyarországon élte, de írásainak legjelentősebb darabjai szülőföldjéhez, Erdélyhez, a moldvai és a bukovinai csángók világához kötődnek.

BIHart

2010. május 05., címkék: művészet, bihart, Hírek

  Negyedik alkalommal rendeznek Biharkeresztesen Református Művészeti Fesztivált. Az egyhetes programsorozatot a helyi egyházközség és a Gárdonyi Zoltán Református Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény szervezi.

A fénytemplom sikere

2010. május 04., címkék: németország, művészet, Nagyvilág

Németországban, a Bad Nauheimben/Hessen található tartományi parkban manapság sokszor lehet hallani ezt a mondatot: „Milyen szép!” Szép, hogy a fénytemplom olyan lenyűgözően sokszínű, s szép, hogy a tartományi parkban egyáltalán templom is található, amit az érdeklődők október 3-ig tekinthetnek meg.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.