Újabb nevelőszülők tettek fogadalmat

2011. január 13., címkék: Gyülekezeti hírek, szatmári egyházmegye (mre), mátészalka-kossuth tér, nevelőszülői hálózat

Tizenhét nevelőszülő tett fogadalmat hálaadó istentisztelet keretében Mátészalkán, és ezzel 172 főre nőtt a nevelőszülők száma a Református Gyermekvédelmi Szolgálatnál.

Amiért jó reformátusnak lenni

2010. október 30., címkék: Határon túl, mátészalka-kossuth tér, Gyülekezeti hírek, bölcskei gusztáv, május 22., reformáció hónapja

Október 28-án a két mátészalkai református gyülekezet és a város közös szervezésében 22. alkalommal rendezték meg a reformáció ünnepét.

„Akiket pedig Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai”

2010. június 06., címkék: házassági évforduló, mátészalka-kossuth tér, Gyülekezeti hírek, ünnepség

Május 30-án, vasárnap délelőtt, a mátészalkai Kossuth téri Református Nagytemplomban 60. házassági évfordulójukon, Isten megtartó kegyelméért adott hálát Kovács László és Mező Ida.

Virágvasárnapi konfirmáció

2010. április 02., címkék: mátészalka-kossuth tér, Gyülekezeti hírek, virágvasárnap, konfirmáció

  „Nyissátok ki előttem az igazság kapuit! Bemegyek, és hálát adok az Úrnak! Ez az Úr kapuja: igazak mehetnek be rajta. - Virágvasárnapon harminckilencen konfirmáltak a Mátészalka Kossuth téri Református gyülekezetben.

"Uram, Te voltál hajlékunk nemzedékről nemzedékre"

2010. március 08., címkék: mátészalka-kossuth tér, Gyülekezeti hírek

90. születésnapján a 90. zsoltár szavaival köszöntötte Koncz János örökös tiszteletbeli presbitert Becsei Miklós lelkipásztor, a Mátészalka–Kossuth téri gyülekezet lelkipásztora.

Az idő nem az ellenségünk!

2010. március 03., címkék: tiszántúli egyházkerület, Gyülekezeti hírek, imre sándor, mátészalka-kossuth tér

A boldog öregedésről tartott előadást Dr. Imre Sándor, a Zsinat Elnökségének tagja, a Tiszántúli Református Egyházkerület főgondnoka, geriáter szakorvos, február 22-én a Mátészalka–Kossuth téri Református Egyházközségben.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.