Olimpikonok sétánya

2012. október 14., címkék: ifi, 72 óra, londoni olimpia

A hazánkban ötödik alkalommal megrendezett önkéntes akció, a 72 óra kompromisszum nélkül keretében egy 72 perces feladatra hívta Hirling Zsolt fővédnök olimpikon társait. Rajta kívül Verrasztó Evelyn és Mutina Ágnes úszók, Hidvégi Vid tornász, Csonka Zsófia sportlövő, Tóth Krisztina asztaliteniszező és Farkas Györgyi hétpróbázó vett részt az eseményen.

Két olimpiai bajnok a Károlin

2012. szeptember 05., címkék: istentisztelet, londoni olimpia, református oktatás, tanévnyitó, károli egyetem (kre)

Ezernyolcszáz új hallgató, tizenhat százalékkal több jeletnkező, változások a Hittudományi Karon. A Parókia Portál tudósítása a Károli Gáspár Református Egyetem tanévnyitójáról.

Újabb „ragyogó csillagok” a londoni gyülekezetben

2012. szeptember 04., címkék: londoni olimpia, diaszpóra

Szeptember másodikán ismét nagy megtiszteltetésben volt része az olimpiai város magyar református gyülekezetének. Gömöri Zsolt elnök vezetésével a Magyar Paralimpiai Csapat majdem fele részt vett a vasárnapi istentisztelet utáni szeretetvendégségen. 

Túl a nehezén

2012. augusztus 22., címkék: london 2012, paralimpia, londoni olimpia

A londoni paralimpiára tartó vak, látássérült és ép tandemesek az út legnehezebb részén, az Alpokon már túl vannak. Legutolsó posztjuk szerint Luxemburgban tartanak. Még egy hetük van, hogy a brit fővárosba az paralimpia nyitóünnepségre odaérjenek.

Az olimpia öntudatosabbá tette az egyházakat

2012. augusztus 17., címkék: olimpia, londoni olimpia

Nemcsak az Egyesült Királyság önbizalma erősödött meg az igen sikeres lefolyású 2012-es olimpiai játékoknak köszönhetően, hanem több ezer gyülekezeté is.

Az isteni gondviselés nem csak a győzteseké

2012. augusztus 10., címkék: nikolaus schneider, igehirdetés, Nikolaus Schneider, londoni olimpia, német protestáns egyház (ekd)

A londoni olimpiai játékokra látogatott Nikolaus Schenider. A Németországi Protestáns Egyház (EKD) tanácsának elnöke ökumenikus istentiszteletet tartott és több versenyen is részt vett.

A hit nyugalmat ad

2012. augusztus 09., címkék: londoni olimpia, német protestáns egyház (ekd)

A londoni olimpiai játékok ideje alatt két sportlelkész is kíséri, ösztönzi, vigasztalja, erősíti a német sportolókat. A római katolikusokat Hans-Gerd Schütt atya, katolikus lelkész, a protestánsokat Thomas Weber protestáns lelkész. A német olimpiai lelkész megfigyelései a hit és a sportteljesítmény összefüggéséről.

Olimpikonok látogatóban

2012. augusztus 08., címkék: londoni olimpia, szórvány

A világ szeme Londonra figyel két hétig, és a londoni magyar református gyülekezet abban a kiváltságos helyzetben van, hogy "testközelből" figyelheti a XXX. nyári olimpiát. A napokban néhány olimpikon látogatott el a helyi magyar közösségbe.

Kitüntették Novotny Zoltánt

2012. augusztus 02., címkék: novotny zoltán, londoni olimpia, protestáns újságírók szövetsége (prúsz), kitüntetés

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) közös elismerését vehette át csütörtökön Londonban Novotny Zoltán.

Böjtölnek az olimpián

2012. július 31., címkék: iszlám, londoni olimpia, böjt

A nyári olimpián többszáz muszlim versenyző törekszik arra, hogy a Ramadán idején is dobogós helyet érjen el. A vallási előírások szerint ebben az időszakban napfelkeltétől napnyugtáig mind az evéstől, mind pedig az ivástól tartózkodniuk kell. Az ételek és italok napi tizenhat órás kerülése nem segíti elő a jó szereplést. Mégis, az idei londoni olimpiai játékokon több száz sportoló készül a vallási előírások betartására, miközben eltökélten küzdenek az aranyéremért.

Sportbiblia az olimpikonoknak

2012. július 27., címkék: sportbiblia, londoni olimpia

A brit Biblia Társaság több ezer, kifejezetten sportolóknak gyártott Bibliát adományoz az olimpia és a paraolimpia résztvevőinek.

A küzdelem a fontos

2012. július 26., címkék: hit, londoni olimpia, Hit

Higgyél magadban, és minden sikerül. Vannak sportolók, akik azt tartják, eredményeiket nem csak maguknak köszönhetik, hanem Istenbe vetett hitüknek. Közülük emeltünk ki néhány külföldi olimpikont.

A záróünnepség után kezdődik az igazi munka

2012. július 12., címkék: londoni olimpia, olimpia

Egy ausztrál baptista lelkész, a tapasztalatokkal is rendelkező Mark Tronson figyelmeztet, hogy az olimpiát rendező városok keresztyén közösségei a játékok végére összerogynak a kimerültségtől. A londoni olimpia előtt a keresztyén szolgálat és a játékok kapcsolatáról az ausztrál Christian Today is értekezett.

Az olimpikon, aki vasárnap nem futott

2012. július 11., címkék: londoni olimpia, Eric Liddell, tűzszekerek, olimpia

A Tűzszekerek című filmklasszikust, amely Eric Liddell olimpikon és misszionárius életének egy részletét dolgozza fel, az olimpia alkalmából egész Nagy-Britanniában műsorra tűzik a mozik.

Hova menjünk templomba az olimpia alatt?

2012. július 06., címkék: istentisztelet, londoni olimpia

Július 27-én nyitják meg a nyári olimpiai játékokat Londonban. Néhány tippet adunk azoknak a protestánsoknak, akik az olimpia ideje alatt éppen a brit fővárosban tartózkodnak, és ott is dicsőítenék az Urat.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.