„El van készítve”

2016. április 22., címkék: Fekete Károly, bogárdi szabó istván, esperes-gondnoki, gazdálkodási törvény, fekete károly, reformáció 500, liturgiai megújulás

A gazdálkodásról szóló törvény lehetséges módosításának elveiről vitáztak, a reformáció jubileumi eseményeiről, a készülő új liturgiáról és a kulturális közfoglalkoztatásban rejlő lehetőségekről hallottak tájékoztatót egyházmegyéink hivatalban lévő vezetői április 20-án.

Örök kérdés: az istentisztelet

2016. március 09., címkék: liturgiai megújulás, reformátusok lapja, liturgiai bizottság (konvent)

A Generális Konvent Liturgiai Bizottságának újító szándékú liturgiai javaslatai alapján tartják a böjti vasárnapok istentiszteleteit a szabolcs-beregi Tuzséron. Bodnár Róbert lelkipásztort tapasztalataikról kérdeztük.

Lehetőség böjti, új istentiszteleti rend kipróbálására

2016. január 29., címkék: liturgiai bizottság (konvent), liturgiai megújulás

A Generális Konvent Liturgiai és Himnológiai Bizottsága keresi azokat a gyülekezeteket, amelyek szívesen kipróbálnák az elkészült új böjti istentiszteleti anyagot. Az érdeklődő gyülekezeteknek február 2-án Debrecenben, február 8-án pedig Budapesten tartanak konzultációs alkalmat.

Megindult a közös gondolkodás a liturgia megújításáról

2011. március 08., címkék: liturgiai bizottság (konvent), magyar református egyház, liturgiai megújulás

A Generális Konvent Liturgiai Bizottsága megkezdte az istentiszteleti megújulás alapelveihez beérkezett vélemények feldolgozását és a további konzultációk mellett május 31-ig várják az újabb hozzászólásokat.

Istent keresem

2Móz 15

„Erőm és énekem az Úr, megszabadított engem” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink