A fiatal is taníthatja az idősebbet

2017. szeptember 11., címkék: koreai presbiteriánus egyház (pck), koreai gyülekezet, bogárdi szabó istván

Tíz éve jött létre a budapesti koreai református gyülekezet, a szeptember 10-i hálaadó istentiszteleten Bogárdi Szabó István zsinati lelkészi elnök köszönte meg a fiatal közösség áldásos szolgálatát.

„Aki elfelejti a múltat, az nem találja meg a jövő ajtajának kulcsát”

2016. szeptember 29., címkék: koreai presbiteriánus egyház (pck), kompkatasztrófa, útinapló, bogárdi szabó istván, szubjektív koreai útinapló

Ez a nap a címben szereplő koreai mondás fényében telt. Bogárdi Szabó István püspök szubjektív koreai útinaplójának hatodik része.

Ilyet mondani Koreában lehetetlen

2016. szeptember 27., címkék: koreai reformátusok, szubjektív koreai útinapló, bogárdi szabó istván, útinapló, koreai presbiteriánus egyház (pck)

Ansan-i megacsörcs, káprázatos zsinati megnyitó, kálvini gondolatok. Bogárdi Szabó István püspök szubjektív koreai útinaplójának negyedik része.

Püspöki látogatás koreai testvéregyházainknál

2016. szeptember 25., címkék: szubjektív koreai útinapló, bogárdi szabó istván, útinapló, koreai presbiteriánus egyház (pck), koreai reformátusok

Bogárdi Szabó István, egyházunk zsinatának lelkészi elnöke szeptember 24. és 30. között részt vesz testvéregyházaink, a Koreai Presbiteriánus Egyház (PCK) és Koreai Köztársaság Presbiteriánus Egyháza (PROK) zsinati ülésein. A püspök naponta blogbejegyzésekkel jelentkezik Dél-Koreából, hogy beszámolóiból jobban megismerjük távol-keleti hittestvéreink életét..

Tíz éves a pozsonyi koreai református gyülekezet

2016. február 04., címkék: szlovákiai reformátusok (szrke), koreai presbiteriánus egyház (pck)

Tíz évvel ezelőtt jött létre a Szlovákiában élő és dolgozó koreai reformátusok gyülekezete, hogy otthonuktól távol is gyakorolhassák a hitüket és megélhessék a keresztyénségüket. A közösség 2014 óta a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház missziói gyülekezete.

Az EVT imára hív Korea egységéért

2015. augusztus 06., címkék: koreai presbiteriánus egyház (pck), észak-korea, egyházak világtanácsa (evt), felhívás, imádság

Az Egyházak Világtanácsa (EVT) idén is arra buzdítja tagegyházait, hogy augusztus 9-én csatlakozzanak a Koreai-félsziget békés újraegyesítéséért kezdeményezett imakampányhoz.

Nem egy burok

2015. július 28., címkék: csillagpont 2015, koreai presbiteriánus egyház (pck), csillagpont

A Csillagponton már hagyománnyá vált, hogy nagyszámban jönnek el külföldi fiatalok is, ez alól pedig az idei találkozó sem volt kivétel. A világ minden tájáról érkeztek a Magyarországi Református Egyház (MRE) partneregyházaiból, akik már az előző év végén megkapták a meghívókat erre a hétre. Amellett azonban, hogy külön programokkal készültek a számukra, a legtöbb dologban a magyar résztvevőkkel együtt voltak jelen.

Globális fórum a jövő keresztyénségéről Dél-Koreában

2015. május 13., címkék: koreai presbiteriánus egyház (pck), egyházak világtanácsa (evt), dél-korea

A két Korea közötti demilitarizált övezetben található Jeju szigetén gyűltek össze a világkeresztyénség képviselői, köztük Bölcskei Gusztáv, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora.

Koreai látogatás Magyarországon

2014. február 24., címkék: koreai reformátusok, koreai presbiteriánus egyház (pck), Korea, korea

Az MRE vendége volt a napokban a Koreai Presbiteriánus Egyház (PCK) egyik legnagyobb, 12 ezer aktív tagot számláló Seoul-i gyülekezetének vezető lelkésze, Park One Ho.

A koreai presbiteriánus egyház a háborús helyzetről

2013. április 14., címkék: koreai presbiteriánus egyház (pck), koreai protestánsok

A Koreai Köztársaság Presbiteriánus Egyházának (PROK) állásfoglalása a Koreai-félszigeten kialakult helyzetéről, tekintettel az Egyesült Államok és a Koreai Köztársaság közös hadgyakorlataira és az Észak- és Dél-Korea közötti háborús fenyegetésre.

A Koreai Presbiteriánus Egyház imakérése

2012. december 14., címkék: koreai presbiteriánus egyház (pck)

A Koreai Presbiteriánus Egyház adventi kérése, hogy imáinkban emlékezzünk meg egyházuk lelkészeiről, kiket hitük miatt zártak börtönbe. Imádkozzunk szabadon bocsátásukért, valamint a december 19-én tartott elnöki választások sikerességéért.

„Eggyel is a legkisebbek közül"

2012. november 27., címkék: koreai presbiteriánus egyház (pck)

A Koreai Presbiteriánus Egyház célja a következő évtizedben, hogy a társadalomban betöltött békítő és gyógyító szerepére összpontosítson. Törekvéseiket a Református Egyházak Világközössége is támogatja.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.