Jane Hainingről nyílt kiállítás

2017. október 28., címkék: jane haining, kiállításmegnyitó, skót misszió

A skót származású világháborús embermentőről, a budapesti Skót Misszió internátusának mártír sorsú vezetőjéről nyílt időszaki kiállítás szerdán a Holokauszt Dokumentációs Központban.

Rés az Úrhoz

2017. október 09., címkék: reformáció 500, kiállításmegnyitó

Fa, papír, vászon, textil és agyag. Kettéhasadt műalkotások, bibliai történeteket új ábrázolásmódban megmutató képek, négy kortárs művész, négy női hitvallás. A Reformáció Emlékbizottság támogatásával megvalósult Solus Christus kiállítást október 5-én nyitották meg, és november 1-jéig látogatható a Duna Palotában, nyitvatartási időben.

Állandó kiállítás a nagyváradi várban

2016. november 02., címkék: királyhágómelléki egyházkerület, kiállításmegnyitó

A nagyváradi református egyház múltját bemutató állandó kiállítást nyitott meg a reformáció emléknapján Csűry István királyhágómelléki püspök és Dumitru Sim, a nagyváradi vármúzeum igazgatója.

Hori titkai

2016. március 07., címkék: köntös lászló, kiállításmegnyitó, pápai teológia (prta)

Egy ritka ókori lelet és titokzatos története: Hori titkai címmel nyílt meg március 4-én a Pápai Református Gyűjtemények állandó kiállítása. A koporsót benne egy múmiával egy valamikori pápai diák vásárolta Egyiptomban még a 19. század végén, majd a Református Főiskolának adományozta azokat. A háromezer éve élt óegyiptomi pap története a közelmúltban újabb részletekkel gazdagodott.

Istent keresem

2Móz 15

„Erőm és énekem az Úr, megszabadított engem” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink