ÉRTékes találkozások Kassán

2018. június 28., címkék: kassa-ért

Nyitottság, a család ajándéka és határokon átívelő közösség: ebben a szellemben szervezték meg június végén az Északkeleti Református Találkozót. Képekben az idei Kassa-ÉRT.

Felelősek vagyunk egymásÉRT!

2018. június 25., címkék: felvidéki reformátusok, kassa-ért

„Ez az alkalom bizonyságtétel nyitottságunkról és értékeinkről, melyekre büszkék vagyunk és melyekhez ragaszkodunk. Ezekkel tudjuk színesebbé tenni a közelünkben lévők életét – de ezt nem egyedül tesszük, hanem az egész Kárpát-medence magyarságával együtt” – fogalmazott Fazekas László, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspöke a június 22-23-i Kassa-ÉRT fesztivál kezdetén. A rendezvényre mi is ellátogattunk.

Újra Kassára várják a reformátusokat

2018. június 12., címkék: kassa-ért, ajánló

Fesztiváljellegű programot szerveznek Kassán a magyar reformátusok – így szeretnék megmutatni, mennyire befogadó a közösségük. A Kassa-ÉRT keretében könnyű- és komolyzenei koncertek, előadások, gyermekprogramok és könyvvásár is lesz június 22–23-án. Öt éve, amikor Kassa volt Európa Kulturális Fővárosa, már szerveztek hasonló programot. A részletekről Géresi Róbertet, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspökhelyettesét kérdeztük.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.