A hit- és erkölcstanoktatás aktuális kérdései Pápán

2014. március 11., címkék: kötelező hit- és erkölcstan

Élénk érdeklődés kísérte a Pápai Református Teológiai Akadémia és a Dunántúli Református Egyházkerület közös szervezésében megrendezésre került "Hit- és erkölcstanoktatás aktuális kérdései" című akkreditált lelkésztovábbképző napot.

Az RPI tájékoztatója a 2013/14. tanévre vonatkozó tankönyvrendelésről

2013. május 13., címkék: kötelező hit- és erkölcstan, pedagógiai intézet

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának döntése értelmében 2013. szeptember 1-től bevezetik a hit- és erkölcstan új tantervét az 1., 5. és 9. évfolyamokon.

Letölthető szórólapok az általános iskolai hitanoktatáshoz

2013. március 29., címkék: kötelező hit- és erkölcstan

Az állami iskolákban tanuló 1. és az 5. osztályos gyermekek erkölcstan vagy hit- és erkölcstan órákon vesznek részt szeptember 1-étől. A választás előtt álló szülők jobb eléréséhez nyújtunk segítséget a letölthető és az érintett gyülkezetek által személyre szabható szórólapok közreadásával.

Elhárult az utolsó akadály a hit- és erkölcstan oktatás megszervezése elől

2013. március 24., címkék: törény hittanoktatásról, kötelező hit- és erkölcstan

Megjelent a hit- és erkölcstan szervezését szabályozó rendelet.

Vallástanári állás Hódmezővásárhelyen

2013. március 19., címkék: kötelező hit- és erkölcstan, pályázat, Pályázat

A hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium Közös Igazgatőtanácsa – a fenntartó Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség Presbitériumával egyetértésben pályázatot hirdet főállású református vallástanári szolgálatra.

Mindent a református hittanról

2013. március 10., címkék: honlap, kötelező hit- és erkölcstan, hittan

Informálni a beiratkozás előtt állókat és segíteni azoknak, akik még nem döntötték el, hogy református hittanra járassák a kötelező erkölcstanoktatás keretében állami iskolába járó gyermeküket – ez a célja a Magyarországi Református Egyház által most elindított hittan.info honlapnak.

Vallásoktató lelkészt keresnek

2013. március 06., címkék: kötelező hit- és erkölcstan, pályázat, Pályázat

A Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona (Debrecen, Kálvin tér 16.) a fenntartó Tiszántúli Református Egyházkerület Elnökségének egyetértésével pályázatot hirdet vallásoktató lelkészi állásra.

Hit- és erkölcstanoktatásról lelkipásztoroknak

2013. február 20., címkék: körlevél, kötelező hit- és erkölcstan

Az alábbiakban a lelkipásztorok számára közlünk tájékoztatást a 2013. év szeptemberétől az általános iskolákban induló, kötelezően választható hit- és erkölcstanoktatás bevezetésére való felkészülés újabb fejleményeiről.

Tájékoztató a szülőknek és az egyházközségeknek

2012. december 21., címkék: kötelező hit- és erkölcstan, körlevél

Miért írassa a szülő hit- és erkölcstanórára gyermekét? Milyen feladatokal jár az egyházközségek számára az új köznevelési törvény hatására megváltozott iskolai hitoktatás? Letölthető az erről szóló tájékoztató.

Hittan A-Z

2012. november 22., címkék: kötelező hit- és erkölcstan

Weboldalunk oktatunk menüpontjában kérdéseket és válaszokat találhatnak a kötelezően választható erkölcstan és  hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatban.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.