Lezárult a Magyarországi Evangélikus Egyház által visszaigényelt ingatlanok tulajdoni helyzetének rendezési folyamata

2011. október 12., címkék: Ökumené, ökumene, evangélikus egyház, ökumené, kárpótlás, állam-egyház kapcsolatok

Október 12-én lezárult a Magyarországi Evangélikus Egyház által visszaigényelt ingatlanok tulajdoni helyzetének rendezési folyamata, miután a kormány részéről Szászfalvi László, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Egyházügyi, Civilügyi és Nemzetiségi államtitkára és az Egyházi Kapcsolatok Titkárságának főosztályvezető-helyettese, dr. Fedor Tibor Békéscsabán találkozott Gáncs Péter evangélikus elnök-püspökkel és Helfrich Péterrel, a MEE Országos Iroda Ingatlanrendezési Osztályának vezetőjével.

Reflektorfényben az őslakosok

2010. június 25., címkék: református világközösség (rev), grand rapids, misszió, kárpótlás, Grand Rapids, vallási tolerancia, indiánok, amerikai egyesült államok

Úgy tűnt, minimális lesz az őslakos amerikaiak száma az Egyesülő Nagygyűlésen Grand Rapidsban, azonban a június 22-i, események ennek az ellenkezőjét bizonyították.

Rendreutasították Romániát a görög katolikus kárpótlás ügyében

2010. január 31., címkék: Ökumené, európai parlament (EP), görög katolikus egyház, kárpótlás, ökumené

Az Európai Bíróság utasította a román kormányt, hogy kárpótolja a Görög Katolikus Egyházat a kommunista uralom alatt elkobzott egyházi tulajdonok visszaszolgáltatásának elmaradása miatt. A rendelkezés később hatással lehet hasonló viták tárgyalásában.

Huncut dolgok, álprotokoll, takarékosság

2009. november 13., címkék: kárpótlás, költségvetés, bogárdi szabó istván, kereszt, Hírek, dunamelléki egyházkerület, tőkéczki lászló

Különös takarékosságot szavaztak meg a Dunamelléki Református Egyházkerület csütörtöki, budapesti közgyűlésén. Bogárdi Szabó István püspök szerint a jövő évi költségvetés előreláthatóan az ez évi és tavalyi "kevesebbnél is kevesebb lesz", ami minden intézményüket érinti. Az egyház anyagi helyzetét illetően "a nincsről alig lehet valamit mondani", nekünk "nem adatott meg könnyű korban élnünk" – fogalmazott a püspök.
 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.