Ortodoxként mentem, reformátusként jöttem

2013. december 25., címkék: kálvincsillag, interjú, heidelbergi káté

Véletlen folytán akadt a kezébe Mihai Andronénak egy, a reformátori tanokról szóló könyv, amely teljesen megváltoztatta életét. A kolozsvári teológián – a Heidelbergi Káté születésének 450. évfordulójára rendezett konferencián – arról beszélgettünk a Galacon élő egyetemi tanárral, mit jelent számára a protestantizmus.

Megjelent a Kálvincsillag

2013. december 17., címkék: 2013, magyar református egyház, lapajánló, kálvincsillag

Önazonosság, számvetés és hitelesség kérdéseit járja körül a Magyar Református Egyház lapjának idei száma.

Megjelent a Kálvincsillag idei száma

2011. december 01., címkék: 2011, kálvincsillag, egyházi sajtó

Már másodszor jelent meg a Kálvincsillag, a Magyar Református Egyház hivatalos lapja. Az évente egyszer jelentkező színes, ingyenes magazinjellegű kiadvány a részegyházak részvételével készült és bemutatja a Kárpát-medencei reformátusság életét. A Kálvincsillag hetvenezer példányban készült el és ingyenesen jut el valamennyi gyülekezethez. Ezen kívül az interneten is olvasható.

Ülésezett a Kommunikációs Bizottság

2011. április 12., címkék: egyszazalek, Egyszázalék, kommunikációs bizottság (zsinat), kálvincsillag, egyszázalék, confessio, pásztory ádám

A közegyházi egyszázalékos kampányról, és az egyházi médiumokkal kapcsolatos fejleményekről is tanácskozott szerdai ülésén a Zsinat Kommunikációs Bizottsága.

Kolozsváron találkoztak a református egyházvezetők

2010. november 16., címkék: bethlen kata diakóniai központ, magyar református egyház, generális konvent elnöksége, reformátusok lapja, világtalálkozó, kálvincsillag

A GK Elnöksége költségvetési kérdésekről, a 2011-es református világtalálkozóról és a Kálvincsillagról is tanácskozott a Bethlen Kata Diakóniai Központban.  

Lapozza végig a Kálvincsillagot!

2010. november 10., címkék: kálvincsillag

Októberben jelent meg a Magyar Református Egyház lapjának, a Kálvincsillagnak a próbaszáma, ezért lapozható változatban is közzétesszük a kiadványt.

Egy közülünk – a tákosi Erzsike néni

2010. október 21., címkék: Háttér, Gyülekezeti hírek, tákos, kálvincsillag

Hamarosan mindenhová eljut a Kálvincsillag című lap, melynek egyik cikkét közöljük Tákos templomának gondnokáról, Baráth Menyhértné Erzsike néniről.

Megjelent a Kálvincsillag

2010. október 05., címkék: magyar református egyház, Háttér, reformátusok lapja, kálvincsillag

Hamarosan kézbe vehetjük a Magyar Református Egyház hivatalos lapjának az első, próbaszámát. A 136 oldalas, 35 ezer példányszámban megjelenő Kálvincsillagban az egységes református egyház valamennyi egyházrésze bemutatkozik. Tematikus cikkekben az oktatással, az ifjúsággal, a reformátorok örökségével, az egyházzenével, a misszióval is foglalkozik a tervek szerint évente egyszer megjelenő lap.

Nem üzleti vállalkozás

2010. június 01., címkék: Háttér, fekete károly, folyóirat, köntös lászló, egyházi sajtó, kálvincsillag, Fekete Károly

Már javában zajlanak a közös Kárpát-medencei református lap megjelenésének előkészületei. A munka gördülékenyen halad, az anyagok egy része már beérkezett, a lap reménység szerint októberben kerül az olvasók kezébe. A munkálatokról Köntös László dunántúli főjegyzővel, a református magazin felelős szerkesztő-helyettesével beszélgettünk.

Kell egy újság – milyen lapot tartanak megvalósíthatónak a Kárpát-medencei református újságírók?

2010. február 24., címkék: Háttér, magyar református egyház, kálvincsillag, reformátusok lapja, egyházi sajtó

A református értelmiségnek, vagy az átlagembereknek szóljon? Önálló lap, vagy a már tradicionális Reformátusok Lapja melléklete legyen? Hetente, havonta, vagy évente jelenjen meg? Még mindig folyik a vita az új Kárpát-medencei reformátusok lapjáról, amelynek megálmodója a Generális Konvent elnöksége volt. Előző írásunkban öt magyar református püspököt faggattunk, milyen lapot olvasnának szívesen, ezúttal a szakma mondta el véleményét egy parázs hangulatú közös tanácskozás után.

Kell egy újság- de milyen?

2010. január 21., címkék: reformátusok lapja, Háttér, zán fábián sándor, csűry istván, kálvincsillag, magyar református egyház, generális konvent elnöksége, bogárdi szabó istván, bölcskei gusztáv, steinbach józsef

Kárpát-medencei reformátusok lapja létrehozásáról döntött a Generális Konvent Elnöksége. Egyelőre csak egy biztos: lesz újság! A részletekről azonban még komoly viták folynak az egyházi vezetők között. A következő összeállításunkban öt püspököt faggattunk arról, hogy milyen Kárpát-medencei református újságot olvasnának szívesen.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.