Kálvin- nap Ácson

2011. május 24., címkék: kálvin kiállítás, református helytállók, kiállítás

Az ácsi Bartók Béla Művelődési Ház Könyvtár és Városi Sportcsarnok  és a Magyar Protestáns Egyháztörténeti és Egyházművészti Társaság május 27-én, Kálvin János halálának emléknapján szeretettel várja az érdeklődőket a Kálvin János és a protestáns gályarabok című kiállításhoz kapcsolódó Kálvin-napjára.

Kiállítás Berettyóújfaluban

2010. október 26., címkék: Gyülekezeti hírek, Határon túl, kálvin kiállítás

A Bihari Múzem, a Berettyóújfalui Református Egyházközség és a Toldi Miklós Református Általános Iskola az egyházközség fennállásának 420. évfordulója, valamint a Kálvin-évek alkalmából időszaki kiállítást rendez.

Pécsi kórus lép fel a Budapesti Történeti Múzeumban

2010. március 16., címkék: szenczi molnár albert, kálvin jános, kálvin kiállítás, hangverseny, Hírek

A Kálvin Hagyománya című kiállítás záróeseményeként kórushangverseny lesz a Budapesti Történeti Múzeumban március 21-én, vasárnap délután négy órától.

Történetek és alkotói mű-helyek Horvay János szobrászatában

2010. március 01., címkék: tudományos konferenciák, kálvin jános, kálvin kiállítás, kálvin év, Hírek

A Kálvin hagyománya című időszakos jubileumi kiállítás tudományos kísérő programjaként konferenciát tartanak március 12-én, pénteken 10 és 15 óra között a Budapesti Történeti Múzeum Gótikus teremében.

Dunamellék, az újrakezdések egyházkerülete - nagyszabású kiállítás nyílt a várban

2009. november 01., címkék: dunamelléki egyházkerület, bogárdi szabó istván, kálvin kiállítás, milisits máté, Hírek

Különleges történelmet hordoz a dunamelléki reformátusság, az újrakezdések történetét. A török hódoltság és az ellenreformáció után szinte megszűnt a protestantizmus Pesten, ma pedig itt él a legnagyobb lélekszámú reformátusság, erről is beszámol az öt évszázad református hagyományát bemutató tárlat – mondta Bogárdi Szabó István püspök, miután pénteken megnyitották a Kálvin hagyománya - református kulturális örökség a Duna mentén című kiállítást a Budapesti Történeti Múzeumban.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.