Ajándék az őrbottyániaknak

2018. február 03., címkék: juhász zsófia szeretetotthon, jótékonyság, diakónia, család-barát, duna televízió, őrbottyán, szeretetszolgálat

„Jövel Jézus, légy vendégünk, áldd meg, amit adtál nékünk" – hangzik a mindennapi ima egy különleges vacsorán az őrbottyáni Juhász Zsófia Református Szeretetotthonban. A Duna Televízió Család-barát magazinműsora tizedik születésnapján százötven adag melegétellel lepte meg az otthon fogyatékkal élő lakóit. Hogyan és hol készült az étel, miért fontos a műsor készítőinek a jótékonyság és hogyan fogadták az ételt a lakók? Ezekre a kérdésekre is választ kaptunk a műsor stábjával töltött napunkon.

„Jó érzés segíteni”

2013. október 04., címkék: juhász zsófia szeretetotthon, önkéntesség, diakónia

Közel száz önkéntes segítségével számos fejlesztést végeztek a Magyarországi Református Egyház legnagyobb létszámú és egyben legrégebbi fogyatékosokat gondozó és ápoló intézményében szeptember 28-án. Az őrbottyáni Juhász Zsófia Református Szeretetotthonban a General Electric (GE) amerikai központjától elnyert 5500 dolláros támogatásból akadálymentesítés, területrendezés és új garázskapuk építése valósult meg.

Kaptak, akik adtak

2012. április 05., címkék: diakónia, őrbottyán, juhász zsófia szeretetotthon, jótékonysági est

Népes közönség, derűs hangulat és könnyes szemek jellemezték azt a jótékonysági estet, melyet a Juhász Zsófia Református Szeretetotthon lakóinak támogatására rendeztek 2012. március 30-án, Budapesten.

Kinyílik a világ Őrbottyánban

2010. május 11., címkék: hálaadó istentiszetelet, juhász zsófia szeretetotthon, Háttér, bölcskei gusztáv

  Hálaadó ünnepséget tartottak és az édesanyákat köszöntötték az őrbottyáni Juhász Zsófia Református Szeretetotthonban, május 2-án. Pályázatokból akadálymentesítették a fürdőszobákat és a bejáratokat, valamint az Emmaus Ház teljes földszintjét korszerűsítették.

Akadálymentes kisbuszt kaptak az őrbottyáni otthon lakói

2010. április 16., címkék: adomány, Háttér, juhász zsófia szeretetotthon

  Az autó óriási segítséget jelent az intézmény lakóinak, hiszen nagy létszámban élnek a Juhász Zsófia Református Szeretetotthonban mozgássérült, és kerekesszékes gondozottak.

Uniós támogatásból valósul meg a Juhász Zsófia Református Szeretetotthon leányépületének akadálymentesítése

2009. november 16., címkék: bővítés, őrbottyán, juhász zsófia szeretetotthon, Hírek

A Juhász Zsófia Református Szeretetotthon a Magyarországi Református Egyház legnagyobb létszámú és legrégebbi múltra visszatekintő fogyatékos ellátást biztosító intézménye. Az intézmény Őrbottyánban, a gyönyörű „Kvassay-telepen” kezdte meg működését, melyen kastély, tó és csodálatos park áll. Fő profilja a halmozottan sérült, súlyos értelmi sérült és mozgáskorlátozott gondozottak teljes körű ellátása.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.