Ne féljünk „bemocskolni a kezünket” az igazságosság munkálása közben

2015. május 15., címkék: református világközösség (rev), jerry pillay

Május 9-től Libanonban ülésezik a Református Egyházak Világközösségének (REV) Végrehajtó Bizottsága. A találkozót a fenti mondattal nyitotta meg Jerry Pillay elnök.

Szépen folytatják a reformátori munkát

2011. március 10., címkék: Nagyvilág, református világközösség (rev), jerry pillay, dél-afrika, interjú, Hírek

„Az evangélium fényében túl kell lépnünk a meglévő korlátokon, meg kell haladnunk ezeket, hogy megerősítsük a közösséget és az egységet” – állítja Dr. Jerry Pillay, a Református Egyházak Világközössége (REV) elnöke, aki négy napot töltött Magyarországon.

Igazságosság nélkül nincs tökéletes közösség Krisztusban

2011. március 08., címkék: Hírek, jerry pillay, református világközösség (rev), dél-afrika

Az egyház egységének kérdését, a református identitás témáját, valamint a megbékélés és igazságosság kapcsolatát járta körül hétfői, debreceni előadásában Dr. Jerry Pillay, REV-elnök.

A Nagytemplomban vett részt istentiszteleten a református világközösség elnöke

2011. március 06., címkék: Hírek, zán fábián sándor, jerry pillay, bölcskei gusztáv, debreceni nagytemplom, református világközösség (rev)

Az egyházvezető Debrecenben találkozott Bölcskei Gusztáv, Csűry István és Zán Fábián Sándor püspökökkel is.

Magyarországra látogat a Református Egyházak Világközösségének elnöke

2011. március 03., címkék: református világközösség (rev), jerry pillay, bölcskei gusztáv, dél-afrika

Március 5-7. között a Magyarországi Református Egyház vendége lesz Dr. Jerry Pillay, a Református Egyházak Világközösségének (REV) elnöke. A dél-afrikai lelkipásztort 2010 júniusában az Amerikai Egyesült Államokbeli Grand Rapidsben választották meg a több mint 80 millió reformátust egyesítő világszervezet vezetőjének.

Afrikai elnök az új szervezet élén

2010. június 25., címkék: református világközösség (rev), grand rapids, bölcskei gusztáv, Grand Rapids, jerry pillay, választás

Magyar idő szerint este tizenegy után lezárultak a választások Grand Rapidsben. A Református Egyházak Világközösségének új elnöke Dr. Jerry Pillay, a Dél-Afrikai Egyesülő Presbiteriánus Egyház főtitkára lett.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.