Telefonos- és internetes lelkigondozói képzés

2015. július 20., címkék: telefon-lelkigondozás, internetes lelkigondozás

Tanulj, hogy segíthess! Szívesen segítenél másoknak lelki problémáik megoldásában? A 30 éve működő Lelki Elsősegély Telefonszolgálatunk, a telefonos- és internetes lelkigondozás ügyelőket keres.

Arctalan segítők a vonalban

2010. július 21., címkék: missziói központ (rmk), internetes lelkigondozás, Háttér, lelkigondozás

„Ti is azért legyetek készek…” (Lk 12,40) Ezzel az indíttatással augusztus 1-jétől hétvégenként este kilenc, és éjjel egy óra között kapcsolódik a világhálóra a Magyarországi Református Missziói Központ Internetes Lelkigondozása. A szolgálat mindazok segítsége, akik lelki válságban vannak, krízist élnek át, magányosnak vagy reményvesztettnek érzik magukat. Alapmotivációja, a keresztyén hitből fakadó önzetlen segítségnyújtás, immár 25 éve hatja át a református egyház felelősségvállalását.

Internetes lelkigondozás indul

2010. július 07., címkék: lelkigondozás, Hírek, internetes lelkigondozás

Internetes Lelkigondozást indít a Magyarországi Református Missziói Központ. A szolgálat alapmotivációja: a keresztyén hitből fakadó önzetlen segítségnyújtás, az Internet felhasználóknak virtuális vándorútjuk során egyfajta „lelki pihenőhely” biztosítása.

Lelkigondozás a világhálón – segíts!

2010. február 03., címkék: missziói központ (rmk), lelkigondozói kézpés, internetes lelkigondozás, Hírek

A Református Missziói Központ és a Gyökössy Endre Lelkigondozó- és Szupervíziós Intézet negyvenórás internetes lelkigondozói alapképzésének második turnusát indítja el. Szeretettel várnak olyan felnőtt, jó önismerettel rendelkező, empatikus egyháztagokat, akik készek szabadidejükben szerető odafigyeléssel segíteni a hozzájuk fordulóknak.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.