Eszközei vagyunk a megbocsájtásnak

2019. október 30., címkék: imaéjjel

„Szenved- e valaki közöttetek? Imádkozzék!" A 108. zsoltár második verse összefoglalja a Kárpát- medencei ifjúsági imaéjjel célját, melynek jegyében református fiatalok százai gyűltek össze gyülekezeti közöségükben, hogy beszélgetve, játszva és imádkozva töltsenek együtt egy estét.

EGYRE inkább közösségben

2018. november 07., címkék: imaéjjel

„Nemcsak az az imádság, amikor a két kezünket összekulcsoljuk és lehajtjuk a fejünket” – hangsúlyozta Bedekovics Péter, a Zsinati Ifjúsági Iroda vezetője a Kárpát-medencei imaéjjel központi eseményén. A vendéglátó EGYRE Egyetemi Református Misszió vezetőivel erről a gondolatról és a szervezet megújulásáról is beszélgettünk.

Feltöltő imádság

2017. október 29., címkék: sófár, lónyay utcai gimnázium, imaéjjel, ifi

Péntek este a legtöbb ember semmi másra nem vágyik, csak valamiféle lecsendesedésre, megnyugvásra, megérkezésre. Persze az, ki hogyan tud lecsendesedni, rendkívül egyénfüggő. Van, akinek elég ehhez egy könyv és egy kanapé, van azonban, akinek egy végigénekelt, végigtáncolt éjszakára van szüksége a feltöltődéshez. Ez a sokszínűség jelent meg a hetedik Kárpát-medencei református ifjúsági imaéjjelen, különösen is a Zsinati Ifjúsági Iroda és a Sófár mozgalom közös dicsőítő estjén október 27-én a Lónyay Utcai Református Gimnáziumban, amelyen közel kétszázan vettek részt.

Imaéjjel fiataloknak

2017. október 22., címkék: imaéjjel, ifi

Hetedik alkalommal hirdette meg a Zsinati Ifjúsági Iroda a Kárpát-medencei Református Ifjúsági Imaéjjelt. Az október 27-i alkalom témája ezúttal a reformáció, segédanyagát a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet fiataljai dolgozták ki.

Imádkozz, hatsz – egy éjszaka a Menny kapuja előtt

2016. október 13., címkék: imaéjjel, beszámoló, imaéjjel 2016

Újabb beszámoló az imaéjjel kárpátaljai programjáról.

A megismerés útja

2016. október 12., címkék: imaéjjel, beszámoló, józsefváros, imaéjjel 2016

„Az imádságban Isten szavára szóval válaszolunk” – fogalmazott Bacskai Bálint, a Józsefvárosi Református Egyházközség lelkipásztora a Kárpát-medencei református ifjúsági imaéjjelen.

Imádkozzatok és buzgón kérjetek!

2016. október 12., címkék: beszámoló, imaéjjel 2016, imaéjjel

Kárpátaljai beszámoló az idei imaéjjelről.

Az ima útjai

2015. október 22., címkék: imaéjjel, imaéjjel 2015, ifi

Immár ötödik alkalommal rendezték meg a Kárpát-medencei református ifjúsági imaéjjelt október 16-án. A virrasztás célja, hogy mindannyian saját ifjúsági közösségünkön belül élhessük meg az egységet azzal, hogy gyülekezetünkben maradva egy éjszakán át imádkozunk, így mégis több ezer fiatallal, de elsősorban a minket összekötő Istennel vállalunk közösséget. Idén a pápai teológusok dolgozták ki az este menetét. Az alkalmat közel harminc helyszínen rendezték meg, szerte az egész Kárpát-medencében.

A belső szobában

2013. október 10., címkék: ifi, imaéjjel

Református fiatalok voltak együtt október 4-én estétől másnap hajnalig baráti közösségben és imádságban. Magyarországi és határon túli református fiatalok, Mezőtelkitől Beregszászig.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.