Isten hűsége a szekularizált világban

2018. október 18., címkék: hollandia, holland protestáns egyház, missziói bizottság (zsinat)

„Bizony, mi elhagyjuk Istent, de Isten nem hagy el minket. Ezt az örömteli tényt tapasztaltuk meg Hollandiában" – összegzi benyomásait Krajczár János lelkipásztor, a tizenegy egyházmegyei missziói előadó egyike, akik október elején nyolcnapos tanulmányi úton vehettek részt a Zsinati Missziói Iroda szervezésében, Dani Eszter irodavezető és Gonda László missziológus, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem oktatójának vezetésével. Céljuk a hollandiai egyházi élet megismerése volt, különös tekintettel a gyülekezetek megújulási törekvéseire és a missziói munkára.

A misszió új formái Csehországban

2016. május 31., címkék: prága, holland protestáns egyház, cseh testvérek

Május 24-26. között került sor Prágában a háromoldalú partnerség záró találkozójára, amely során a Magyarországi Református Egyház a Holland Protestáns Egyházzal (PKN) és Cseh Testvérekkel közösen keresték az egyház missziói szolgálatának új formáit a szekularizált környezetben.

A missziói felfedezőtúra folytatódik

2015. május 31., címkék: holland protestáns egyház, református világközösség (rev), cseh testvérek

A tavaly kezdődött hároméves holland, cseh és magyar együttműködés második állomása május 19. és 21. között Budapest volt. A téma az egyház missziói jelenléte a szekularizált társadalomban. A cél, hogy a három delegáció jövőre Prágában ajánlásokat fogalmazzon meg az európai református egyházak számára.

Isten jelenléte Hollandiában

2014. május 09., címkék: arjan plaisier, holland protestáns egyház

A Hollandiai Protestáns Egyház (PKN) főtitkára, Arjan Plaisier a legfrissebb egyházi statisztikák kapcsán osztotta meg gondolatait a nagyvilággal.

A Holland Protestáns Egyház főtitkára a gazdasági lehetőségekről

2014. március 12., címkék: gazdasági igazságosság, holland protestáns egyház, arjan plaisier

Dr. Arjan Plaisier, a Holland Protestáns Egyház főtitkára kifejtette véleményét egy, a holland gazdasági kilátásokat elemző kutatással kapcsolatban.

Megelevenedő holland-magyar kapcsolatok

2013. január 12., címkék: holland protestáns egyház

A Holland Protestáns Egyház (PKN) utrechti központjában a két egyház közötti partnerkapcsolat megújításáról tárgyalt az MRE küldöttsége.

Alternatív társadalomként jellé lenni a világban

2012. november 15., címkék: arjan plaisier, holland protestáns egyház, xiii. zsinati ciklus 11. ülés

Arjan Plaisier, a Holland Protestáns Egyház főtitkárának angol nyelvű áhítatával kezdődött meg a Magyarországi Református Egyház Zsinatának november 15-i ülése. A főtitkár Ézsaiás próféta 8:11-18 könyve alapján tartott igemagyarázatában az egyházat alternatív társadalomnak nevezte.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.