Van lehetőség a visszatérésre Szíriába

2018. március 05., címkék: szíria, Szíria, hölvényi györgy, közel-kelet

„A keresztény híveknek haza kell térniük Szíriába!" – hangsúlyozta Jean-Clément Jeanbart aleppói melkita görögkatolikus érsek, aki Hölvényi György EP-képviselő meghívására látogatott február 28-án az Európai Parlamentbe.

Magyar kormányzati képviselők látogatása a CEC-nél

2018. január 24., címkék: európai egyházak konferenciája (cec), hölvényi györgy

Heltai Péter, a Hungary Helps Program utazó nagykövete és Nádasi György, Hölvényi György európai parlamenti képviselő tanácsadója látogatást tettek az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) brüsszeli irodájában január 23-án.

Párbeszédben a felekezetekkel

2016. február 11., címkék: hölvényi györgy, európai parlament, keresztyénüldözés, interjú, menekültügy

A vallások közötti párbeszéd fontosságáról, a néppárti frakció vallásügyekért felelős munkacsoportjának munkájáról és a keresztyénüldözés Európai Parlament általi elítéléséről nyilatkozott Hölvényi György európai parlamenti képviselő az evangelikus.hu portálnak.

Megérteni és megértetni

2014. június 17., címkék: hölvényi györgy, reformátusok lapja, interjú

Útkeresés zajlik a válsággal küzdő Európában: az egyházaknak is meg kell találniuk a helyüket a modern társadalomban, és kontinensünknek is be kell látnia, valójában mennyire fontos számára az egyházak tevékenysége – hangsúlyozza Hölvényi György, a 2010 és 2014 közötti kormányzati ciklus második felének egyházi ügyekért felelős államtitkára, aki európai parlamenti képviselőként folytatja munkáját.

Párbeszéd újratöltve?

2012. november 30., címkék: interjú, állam-egyház kapcsolatok, hölvényi györgy, reformátusok lapja

A megértés, a párbeszéd és az együttműködés fontosságát hangsúlyozta Hölvényi György egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár a lapunkkal folytatott beszélgetés során. A politikus meggyőződése, hogy a kormány egyházpolitikai stratégiája csak az érintettekkel, az egyházakkal közösen alakítható ki.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.