Egyeztettek a három történelmi keresztyén egyház vezetői

2019. május 08., címkék: három egyház püspökei

Egyetértenek a kormány családtámogatási rendszerével a történelmi egyházak – erősítették meg a katolikus, a református és az evangélikus egyház püspökei május 8-án Budapesten, a Magyarországi Református Egyház zsinati székházában tartott találkozójukon.

Találkoztak egymással a katolikus, református és evangélikus püspökök

2017. május 11., címkék: három egyház püspökei

Május 11-én megtartották hagyományos találkozójukat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Állandó Tanácsának tagjai, a Magyarországi Református Egyház püspökei és a Magyarországi Evangélikus Egyház püspökei az MKPK Titkárságának székházában.

Találkoztak egymással a katolikus, református és evangélikus püspökök

2016. szeptember 22., címkék: három egyház püspökei

2016. szeptember 21-én megtartották hagyományos találkozójukat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsának tagjai, a Magyarországi Református Egyház püspökei és a Magyarországi Evangélikus Egyház püspökei a Déli Evangélikus Egyházkerület Püspöki Hivatalában.

Katolikus, református és evangélikus püspökök találkoztak

2016. június 02., címkék: három egyház püspökei

Június 1-jén megtartották immár hagyományos találkozójukat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsának tagjai, a Magyarországi Református Egyház püspökei és a Magyarországi Evangélikus Egyház püspökei a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia székházában.

Elkötelezettek a közös munkában

2015. november 06., címkék: három egyház püspökei

Az evangélikus, katolikus és református egyház püspökei november 4-i találkozójukon megemlékeztek az 1956-os forradalom áldozatairól, a család és a teremtett világ védelmének fontosságát hangsúlyozták, valamint megerősítették az ökumenikus ifjúsági munka iránti elkötelezettségüket.

A három keresztény történelmi egyház püspökei találkoztak

2015. november 04., címkék: három egyház püspökei

Megemlékeztek az 1956-os forradalom áldozatairól, a család és a teremtett világ védelmének fontosságát hangsúlyozták, valamint megerősítették az ökumenikus ifjúsági munka iránti elkötelezettségüket az evangélikus, katolikus és református egyház püspökei, akik november 4-én a Magyarországi Református Egyház Zsinati Székházában találkoztak.

Újra találkoznak a három egyház püspökei

2015. november 03., címkék: három egyház püspökei

November 4-én egyházunk Zsinati Székházában találkoznak a magyarországi evangélikus, katolikus és református egyház vezetői.

Találkoztak egymással a három történelmi egyház vezetői

2014. szeptember 03., címkék: állam-egyház kapcsolatok, három egyház püspökei

A Magyarországi Evangélikus Egyház déli egyházkerülete székházában megtartották idei harmadik találkozójukat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa tagjai, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház püspökei.

Megtartották idei utolsó találkozójukat a katolikus, református és evangélikus egyházi vezetők

2013. november 28., címkék: három egyház püspökei

A Szentírás olvasásával és közös imádsággal kezdték advent előtti tanácskozásukat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Bizottságának tagjai, a református, és az evangélikus egyház püspökei.

Találkoztak a katolikus, a református és az evangélikus egyházak vezetői

2013. május 28., címkék: három egyház püspökei

A Déli Evangélikus Egyházkerület budapesti, Puskin utcai székházában találkoztak a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Bizottsága tagjai, a református és evangélikus egyházak püspökei. A tanácskozásra a már hagyományos, rendszeres találkozások sorában került sor. A testvéri légkörű, őszinte hangú megbeszélésen szóba kerültek az egyházak közötti és az egyházi és állami kapcsolatok időszerű kérdései.

Adventre előretekintve

2012. november 28., címkék: katolikus, evangélikus egyház, magyar református egyház, három egyház püspökei

Év végi találkozójukat tartották a katolikus püspöki konferencia állandó tanácsa, a református és evangélikus egyház püspökei.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.