Dunántúli központokat nyit az MRSZ

2017. július 23., címkék: dunántúli egyházkerület, gilicze réka, szeretetszolgálat (mrsz)

Új raktárai és irodái épülnek 2020 tavaszáig a Magyar Református Szeretetszolgálatnak (MRSZ). Az ország nyugati felén is megvetik a lábukat: Alsóörsön és Pécsett is adománypontot hoznak létre, mivel minél több régióban szeretnének megjelenni. Azért is fejlesztenek a déli határ mentén, hogy könnyebben tudjanak adományokat szállítani a tranzitzónákhoz, ha arra lenne szükség. A részletekről Kőrösi-Gilicze Rékát, az MRSZ kommunikációs vezetőjét kérdeztük.

Családban a helyük

2013. január 30., címkék: gilicze réka, nevelőszülői hálózat

Nem kerülhetnek gyermekotthonokba 2014 januárjától a tizenkét évnél fiatalabbak gyermekek – tájékoztatta nemrégiben a szociális államtitkárság a közvéleményt. A kormány célja az, hogy a jövő évtől az állami gondozásba vett legkisebbeket nevelőotthonok helyett nevelőszülők fogadják be. A már állami gondozott tizenkét év alatti gyermekeket pedig fokozatosan helyeznék el új családjaiknál. A változás lehetőség a református egyház számára is, hiszen nevelőszülői hálózatán keresztül újabb gyermekeknek segíthet abban, hogy jó körülmények között nőhessenek fel. Gilicze Rékával, a Magyar Református Szeretetszolgálat sajtóreferensével beszélgettünk.

Ti vagytok a jövő, ti vagytok a leendő gyülekezetek

2010. május 03., címkék: csomós józsef, Shirchadasj, Háttér, ifj csomós józsef, Miskolc, nevelőszülői hálózat, ifjúsági nap, tiszáninneni egyházkerület, miskolc, gilicze réka

„Kegyelem" címmel kerületi ifjúsági napot rendezett a Tiszáninneni Református Egyházkerület Miskolcon az Egyetem díszaulájában, május 2-án, melyen a Shirchadasj & Band zenekara adott koncertet.

Istent keresem

2Móz 15

„Erőm és énekem az Úr, megszabadított engem” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink