„Paradicsom és gazdaság”

2012. szeptember 28., címkék: Pályázat, református világközösség (rev), pályázat, gazdasági válság, esszéíró

A Református Egyházak Világközössége (REV) Lombard Díj Bizottsága „Paradicsom és gazdaság" címmel teológiai esszéíró pályázatot írt ki, melyre február 12-ig várják teológus hallgatók, lelkészek jelentkezését.

Európai katolikusok és ortodoxok a válságról

2012. június 14., címkék: Ökumené, ökumene, katolikus, ökumené, ortodox, nyilatkozat, gazdasági válság

Ha az európaiak ki akarnak jutni a válságból, meg kell érteniük, hogy változtatniuk kell életstílusukon – üzenik közös nyilatkozatukban európai ortodox és római katolikus vezetők.

Felhívni a figyelmet az egyenlőtlenségekre

2010. november 10., címkék: kodácsy tamás, gazdasági igazságosság, vallásközi konferencia, társadalmi igazságosság, gazdasági válság, európai egyházak konferenciája (cec)

Nagy jelentősége van annak, hogy a résztvevők fele harmadik világbeli országból érkezett – véli Kodácsy Tamás a Szegénység, jólét és ökológia Európában című nemzetközi konferenciáról.

Tutu: a folyamatos gazdasági válságnak a morális válság az oka

2010. július 21., címkék: Nagyvilág, gazdasági válság, desmond tutu

A hidegháború után az emberiségnek újabb veszélyekkel kell szembenéznie. A „meleg háborúnak” a jelei: a klímaválság, a folyamatos recesszió, a vulkánikus hamuszennyezés és a folyamatos gazdasági válság.

Ne rendeljünk alá mindent a gazdaságnak!

2010. július 08., címkék: gazdasági válság, német protestáns egyház (ekd), ökumené, Ökumené

A korábbi EKD-elnök, a berlini ny. protestáns püspök, dr. Wolfgang Huber óva int mindenkit attól, hogy a gazdasági szempontoknak rendelje alá életének mind több területét. Új fanatikus vakhit jelent meg a modern világban, ez a számolás-hit, a számítgatás-hit.

G20 – avagy az európai valláspótlék elégtelensége

2010. július 01., címkék: Nagyvilág, gazdasági válság

G7, G8, G20 – az egyre bővülő „szuperhatalmak” köre a mindennek ellenére  kevesek világuralmának modern formáját jelentené? Avagy csak annak ügyes és rafinált, mégis áttetsző leplezését, hogy a politika egyedül egyre kevésbé képes megoldani, még csak kezelni is világunk súlyos problémáit?! Peter Schmid svájci kommentárja nyomán eredünk mi is a kérdésfelvetés nyomába…

Egyházkerületi tiltakozás a megszorító intézkedések ellen

2010. június 11., címkék: Határon túl, gazdasági válság, nyilatkozat, királyhágómelléki egyházkerület

  "A Királyhágómelléki Református Egyházkerület Közgyűlése Isten segítő erejét kéri ahhoz, hogy vezetőink hozzáértő bölcsességgel tudjanak dönteni" – olvasható a nyilatkozatban.

Az EKD elnökének pünkösdi üzenete: a hitbeli közösség átsegít a válságon

2010. május 22., címkék: nikolaus schneider, Ökumené, Nikolaus Schneider, pünkösd, ökumené, európai unió, német protestáns egyház (ekd), gazdasági válság

 A Németországi Protestáns Egyház, az EKD Tanácsának elnöke, Nikolaus Schneider lelkész pünkösdi üzenetben fordult a protestáns gyülekezetekhez. Ebben a közösség erejére utal, ami még az európai válságon is átsegít.

A görög Egyház támogatja a gazdasági válság miatt szenvedő népet

2010. május 17., címkék: Ökumené, görög ortodox egyház, ökumené, gazdasági válság

A Görögországi Ortodox Egyház támogatni fogja „a szenvedő görög népet” a mostani gazdasági krízis idején – mondta Őboldogsága II. Ieronimosz, Athén és egész Görögország érseke Georgiosz Papandreu miniszterelnökkel a napokban tartott megbeszélésen.

Istennek lesz konjunktúrája 2010-ben is!

2010. január 01., címkék: gazdasági válság, Háttér

   
Nem csak a válságoknak van konjunktúrájuk, hanem Isten Igéjének is. Sőt: minél inkább nő a válság, annál inkább érezzük szükségét a váltságnak, s ennek valós esélye van, mert van Valaki, aki ezt megadja nekünk és a világnak.    

Az MSZP cáfolja, hogy nem lesz pénz a hitoktatásra – A Fidesz szerint egyetlen tollvonással mindent elvontak

2009. szeptember 02., címkék: gazdasági válság, balog zoltán, költségvetés, hittan, Hírek

Cáfolja az MSZP, hogy nem lesz pénz jövőre a hitoktatásra. Szabó Zoltán, az Országgyűlés oktatási bizottságának szocialista elnöke ezt annak kapcsán mondta, hogy Semjén Zsolt (KDNP) és Balog Zoltán (Fidesz) hétfői sajtótájékoztatóján

Mit tegyünk, atyámfiai? - Az Egyházak Világtanácsa elnökeinek pünkösdi üzenete

2009. június 02., címkék: gazdasági válság, egyházak világtanácsa (wcc), Hírek

"Mit tegyünk, atyámfiai, férfiak?" (Apcsel 2,37b) A 2009. év a katasztrofális gazdasági válság miatti aggodalom jegyében vette kezdetét. 2008 végén hirtelen szembesültünk a kétségbeejtő pénzügyi és gazdasági nehézségekkel egy olyan helyzetben, amelyben sokak számára problémamentesnek tűnt az élet.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.