A munkahely az érték

2012. március 27., címkék: magyar bankszövetség, fogadj örökbe, kovács levente, mentőöv

A Magyar Bankszövetség főtitkára és a Miskolci Egyetem tanszékvezetője, Budapest-Külső-Józsefvárosi Református Egyházközség presbitere Kovács Levente nem először segít. Ezúttal egy olyan családot támogat, amely a Magyar Református Szeretetszolgálat Mentőöv programjába került, mert nem tudta fizetni lakására felvett devizahitelét. Ennek apropóján mi másról kérdezhettük volna többek között a bankszakembert, mint a hitelezésről és a hitelintézetek felelősségéről?

Válasz külföldről

2012. március 26., címkék: mentőöv, fogadj örökbe, diakónia, szeretetszolgálat (mrsz)

A Mentőöv program, amelyet a Magyarországi Református Egyház és a Magyar Református Szeretetszolgálat közösen hozott létre, több olyan családnak is reményt adott, amelyeknek élete a devízahitel-törlesztőrészletek drasztikus emelkedése miatt hirtelen nehézzé vált. Miközben a Szeretetszolgálat a program kialakításán fáradozott, senki sem számított arra, hogy külföldön felfigyelnek az eseményekre. Johanna Meyerink mégis jelezte, hogy segíteni akar, így ez az eset újabb bizonysága lett annak, milyen különleges és személyes módokon kerülhetnek egymással kapcsolatba a világ reformátusai.

Mentőöv és örökbefogadás a kilakoltatott családokért

2012. március 19., címkék: mentőöv, fogadj örökbe, szeretetszolgálat (mrsz)

„Nem csónakként szolgál a vízi közlekedésben, hanem a felszínen tart” - így summázta a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) tavaly decemberben útjára indított Mentőöv lakbér-támogatási programját Osgyán Dániel, az MRSZ vészhelyzet-kezelési és nemzetközi fejlesztési igazgatója interjúnkban. A program azokat segíti, akik nem tudták törleszteni devizahitelüket és így, önhibájukon kívül elvesztették otthonukat. A Mentőövet az MRSZ idén márciusban kibővítette „Fogadj Örökbe egy kilakoltatott családot” nevű kampánnyal is.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.