Ázsiai keresztények a fülöp-szigeteki helyzetről

2017. május 26., címkék: fülöp-szigetek

A kontinens egyházait és ökumenikus tanácsait a dinamikus keresztény tanúságtétel jegyében tömörítő Ázsiai Keresztény Konferencia (CCA) nyilatkozatban kritizálta a Fülöp-szigeteken bevezetett statáriumot.

Fülöp-szigetek és igazságosság

2017. február 26., címkék: fülöp-szigetek, ökumenikus világimanap

Dél- és Délkelet-Ázsia egyetlen döntően keresztyén szigetországáért, a Fülöp-szigeteki Köztársaságért imádkozunk március 3-án, pénteken. A világimanapi előkészítő konferenciát január 28-án szervezték meg Budapesten.

A legnehezebb lelkileg túlélni

2013. november 23., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), tájfun, fülöp-szigetek

A Fülöp-szigeteki segítségnyújtásból hazatérő Dr. Kutnyánszky Valéria háziorvost, a Magyar Református Szeretetszolgálat orvoscsapatának tagját arról kérdeztük, miként élte meg a szinte teljesen lepusztított sziget látványát, a veszélyhelyzeteket és a lehetetlen helyzeteket.

Teljes nihil

2013. november 23., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), tájfun, fülöp-szigetek

Hazatért a Magyar Református Szeretetszolgálat hétfős orvoscsoportja a Fülöp-szigetekről, ahol a tájfun után segítettek a sérültek ellátásában. A katasztrófa utáni helyzetről Dr. Sári Ferencet, az orvoscsoport vezetőjét kérdeztük.

Hazatértek a segítők

2013. november 22., címkék: fülöp-szigetek, tájfun, szeretetszolgálat (mrsz)

„Ami segítséget vittünk, az csak néhány csepp a tengerben, de ez azoknak, akiknek segítettünk, mindent jelentett" – mondta el Osgyán Dániel, a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) vészhelyzet-kezelési igazgatója, aki az MRSZ orvoscsoportjával együtt november 22-én érkezett vissza a tájfun pusztította Fülöp-szigetekről. A hétfős csapat tizenegy napig éjt-nappallá téve gyógyította, támogatta a bajbajutottakat. Hazatérésük után közvetlenül sajtótájékoztatót tartottak a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinati székházának tanácstermében.

Református segítség a Fülöp-szigeteken

2013. november 11., címkék: fülöp-szigetek, szeretetszolgálat (mrsz)

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) orvosokból és ápolókból álló csoportja a Fülöp-szigetekre utazott, hogy segítsen a november 9-i természeti katasztrófa túlélőinek. Gyógyszereket és adományokat visznek a rászorulóknak, valamint ideiglenes kórházat akarnak létesíteni a tájfun pusztította térségbe. A hétfős magyar csoport munkájáról naponta beszámoltunk.

Orvoscsoport indul a Fülöp-szigetekre

2013. november 11., címkék: fülöp-szigetek, tájfun, szeretetszolgálat (mrsz)

Nyolcfős orvoscsoporttal és 15 000 dollár értékű egészségügyi felszereléssel és adománnyal indul útnak hétfőn reggel a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ).

Együtt az Élet felé - Manila

2012. március 27., címkék: evangélizáció, misszió, egyházak világtanácsa (wcc), fülöp-szigetek, evangelizáció, konferencia

Kedden ért véget az Egyházak Világtanácsának manilai ökumenikus missziói konferenciája, melyen Dani Eszter is részt vett előadóként.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.