„Felfakad-e a forrás?”

2015. április 16., címkék: esperes - gondnoki értekezlet

A tavalyi tisztújítás következtében megújult, s részben lecserélődött a huszonhét magyarországi református egyházmegye vezetése. Azért az esperesek és egyházmegyei gondnokok idei országos találkozójukon az őket érintő gazdasági kérdésekről kaptak tájékoztatást, illetve a reformáció emlékévének előkészületeiről hallhattak beszámolót.

Jövőkép az egyházmegyékben

2014. április 03., címkék: bölcskei gusztáv, egyházi jövőkép bizottság (ejb), ejb, esperes - gondnoki értekezlet

Az Országos Esperes-Gondnoki Értekezlet április 2-i ülésén az egyházi jövőkép kérdéseivel foglalkoztak. Az évente egyszer megrendezett tanácskozás célja, hogy az egyházmegyék tisztségviselői tájékoztatást kapjanak a zsinati munkáról és közösen gondolkodjanak az egyház egészét érintő kérdésekről.

Három eljárás van folyamatban Hegedűs Loránt ellen

2014. április 03., címkék: hegedűs loránt, esperes - gondnoki értekezlet, bogárdi szabó istván, hegedűs lorant

Az Országos Esperes-Gondnoki Értekezlet 2014. április 2-i ülésén beszámolót hallgatott meg a Hegedűs Loránt elleni egy évvel ezelőtti panasz kezeléséről. Más ügyek is terítékre kerültek.

Segítség a csengeri temetőrongálás után

2013. április 10., címkék: esperes - gondnoki értekezlet, bartha gyula, csenger, bölcskei gusztáv

Bartha Gyula szatmári esperes kérte az egyházi közösség segítségét a városának köztemetőjében történt nagymértékű sírrongálás kapcsán az országos esperes-gondnoki értekezleten. Bölcskei Gusztáv püspök elmondta, a tiszántúli egyházkerület egymillió forintot ajánlott fel a károk enyhítésére, a kormány pedig kedden jelentette be, hogy segítséget nyújt a károk helyreállításában.

A világ zűrzavara és Isten rendje

2013. április 10., címkék: esperes - gondnoki értekezlet, bölcskei gusztáv

"Az értekezlet a jelenlévők elbeszélései és a közelmúlt közéleti fejleményei alapján időszerűnek találta az Egyházak Világtanácsa 1948. évi alakuló Nagygyűlése témáját: a világ zűrzavara és Isten rendje. Ez a zűrzavar kiabál körülöttünk ma is" - így fogalmaz a szerdán zajlott országos esperes-gondnoki értekezlet után kiadott elnökségi közlemény.

Közös gondolkodás nehéz témákban

2013. április 10., címkék: esperes - gondnoki értekezlet, bölcskei gusztáv

Országos esperes-gondnoki értekezletre gyűltek egybe az egyházmegyei elnökségekből álló tanácskozó testület tagjai a zsinati székházban április 10-én. Négy nagyobb lélegzetvételű témáról, az egyház cigánymissziós stratégiájáról, a bíráskodási törvény szellemiségéről, az egyházmegyék lehetséges átalakításáról és az egyházi jövőképről tanácskoztak.

Esperes-gondnoki értekezletet tartottak

2011. április 27., címkék: államadósság, pecsuk ottó, esperes - gondnoki értekezlet, kocsis márta, egyszazalek, bölcskei gusztáv, egyszázalék, Egyszázalék, törény hittanoktatásról, biblia revízió, egyházi törvény

Az egyházmegyék lelkészi és világi vezetői a szerdai, budapesti tanácskozáson többek között beszámolót hallhattak a zsinati törvényalkotás állásáról, az állam és az egyház kapcsolatának aktuális alakulásáról, a bibliarevízióról, a Generális Konvent júniusi üléséről és a Református Egység Napja rendezvényeiről.

Egység, közösség, megerősödés – véget ért az országos esperes-gondnoki értekezlet

2010. április 28., címkék: esperes - gondnoki értekezlet, 2010, Hírek

A református egyház cigányok között végzett szolgálata, az egyházban tervezett múltfeltárás ügye, a Református Énekeskönyv, és Emlékhely Bizottság létrejötte és az egységes lelkésztovábbképzés rendszere – többek között ezekről, a 2009. novemberi zsinati és zsinati tanácsi határozatok teljesítésének folyamatáról tanácskoztak a szerdai Országos esperes – gondnoki értekezleten.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.