Van örökös

2016. augusztus 22., címkék: ifi, fesztivál, erdélyi ifjúsági keresztyén egyesület, erdélyi ike

Augusztus 9-13. között zajlott Szovátán „A világ, ami körülvesz" mottóval a III. Válts irányt! IKE Fesztivál, Erdély egyik legrangosabb keresztény ifjúsági rendezvénye.

Fennállásának kilencvenötödik évfordulóját ünnepeli az erdélyi IKE

2016. február 29., címkék: erdélyi ike, erdélyi ifjúsági keresztyén egyesület, kató béla, ifi, évforduló

1921-ben, a trianoni diktátum után az egyháznak meg kellett újulnia, hogy az új, kisebbségi helyzetben is meg tudjon alakulni. Ebben az időben alakultak meg azok a szövetségek, amelyek ma is az egyházi struktúra alapjait képezik. Kilencvenöt éve alakult meg az Ifjúsági Keresztyén Egyesület (IKE) is, az Erdélyi Református Egyházkerület ifjúsági szövetsége ezért ünnepségsorozatot indított útjára, amelynek megnyitóját február 23-án tartották a kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet dísztermében.

Új ifjúsági énekeskönyvvel jelentkezett az IKE

2012. január 24., címkék: könyvbemutató, marosvásárhely, erdélyi ifjúsági keresztyén egyesület

Az év végén az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület (IKE) új énekeskönyvet adott ki Zengjed a dalt! címmel, amelynek bemutatóját január közepén tartották Marosvásárhelyen.

Válts irányt! - visszapillantás

2011. július 07., címkék: fesztivál, erdélyi ifjúsági keresztyén egyesület

Július 1-3. között rendezte meg Szovátán az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület a Válts irányt! fesztivált. Bár ebben a formában először került sor a találkozóra, a szervezők már a folytatáson gondolkodnak.

Keresztyén ifjúsági fesztivál Szovátán

2011. június 24., címkék: szováta, Határon túl, erdélyi ifjúsági keresztyén egyesület, fesztivál

Július 1-3. között rendezi meg az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület a Válts irányt! fesztivált. A rendezvény az erdélyi magyar keresztyén fiatalok háromnapos fesztivál jellegű nyári találkozója, amelyet bár ebben a formában először rendeznek meg, az esemény mégsem egészen előzmények nélküli.

Válts irányt! - keresztyén ifjúsági fesztivál Szovátán

2011. május 25., címkék: erdélyi ifjúsági keresztyén egyesület, erdélyi egyházkerület, fesztivál, ifi

A rendezvény az erdélyi magyar keresztyén fiatalok háromnapos fesztivál jellegű nyári találkozója, amelyet idén első ízben szervez meg július elején az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület.

Kilencvenéves az IKE

2011. március 26., címkék: erdélyi ifjúsági keresztyén egyesület, erdélyi egyházkerület

Kilencvenéves tevékenységét ünnepli a hétvégén az erdélyi Ifjúsági Keresztény Egyesület (IKE). A jubileum alkalmából szombaton ünnepélyes találkozót tartanak a kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet dísztermében - adja hírül a Krónika című kolozsvári napilap.   

"Egyben sokfélék" – Országos IKE találkozó tizenegyedszer

2010. július 08., címkék: Határon túl, erdélyi ifjúsági keresztyén egyesület, erdélyi egyházkerület, ifjúság

Az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület (IKE) idén 11. alkalommal szervezi meg az Országos IKE találkozót Algyógyon július 28. és augusztus 1. között.

Új elnökség az Erdélyi IKE élén

2010. június 01., címkék: Határon túl, erdélyi ifjúsági keresztyén egyesület

Tisztújító közgyűlést tartott szombaton az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület Kolozsváron.

Munkatársképző Tanfolyamot szervez az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület

2010. január 26., címkék: munkatársképző tanfolyam, Határon túl, 2010, erdélyi ifjúsági keresztyén egyesület

2010-ben is megszervezi a több éves hagyománynak örvendő Munkatársképző Tanfolyamot az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület. A tanfolyam célja ifjúsági munkások képzése, a fiatalok felkészítése, illetve motiválása, hogy aktív szerepet vállaljanak a gyülekezeti ifjúsági munkában és annak megszervezésében.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.