A református egyháztörténetben még sok a felfedeznivaló – tudományos kongresszus Duisburgban

2010. szeptember 12., címkék: reformáció, Nagyvilág, duisburgi református zsinat

Duisburgban tudományos kongresszust tartottak a reformátusság németországi kulturális, történelmi, teológiai jelentőségéről és hatásáról. Vizsgálták a református presbiter-zsinati rendszer állandóságát a különböző politikai változások között is.

400 éve volt az első református főzsinat Duisburgban

2010. szeptember 07., címkék: Nagyvilág, reformáció, duisburgi református zsinat

Ebből az alkalomból szeptember 5. és október 31. között a duisburgi városi múzeum kiállítást nyitott meg. A kiállításnak programneve van: „Hogy a szélsőségektől megóvjuk őket…– Református Zsinat a hatalmi politika és a felebaráti szeretet között”.

„Annyira szabadok vagyunk” – jubileumi ünnepi zsinat Duisburgban

2010. szeptember 03., címkék: Nagyvilág, duisburgi református zsinat, reformáció, rajnai protestáns egyház

Rendkívüli zsinat összehívásával ünnepli a Rajnai Egyház az első református generális zsinat 400. évfordulóját Duisburgban. A szeptember 4-én sorra kerülő rendhagyó ülésen egyházunk zsinatát Dr. Huszár Pál világi elnök képviseli, de a meghívottak között van Fazekas László, a Szlovákiai Keresztyén Református Egyház püspöke is.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.