Drogprevenció és az isteni matematika

2019. október 17., címkék: drogmisszió, kimm

Harmincöt éves lett a Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió – egész napos konferencián adtak hálát a Magyarországi Református Egyház intézményének eddigi szolgálatáért.

Átadták a Jószolgálat-díjat – elismerték a református drogmissziós szolgálatot

2019. február 11., címkék: Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió, Jószolgálat-díj, diakónia, drogmisszió

Egyházunk Kallódó Ifjúságot Mentő Missziójának (KIMM) ráckeresztúri drogterápiás otthona is elnyerte az idei Jószolgálat-díjat. A segítő munka egyik legfontosabb elismerésének számító kitüntetést vasárnap este adták át a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) dísztermében.

Önkénteseket vár a drogmisszió

2016. szeptember 22., címkék: drogmisszió, Pályázat, pályázat

A református drogmisszió önkéntesek jelentkezését várja különböző szolgálati területeken.

Megnyílt az Adna Café

2015. június 13., címkék: adna café, czibere károly, victorné erdős eszter, szabó istván, drogmisszió

– Járatlan útra lépünk ezzel az új szolgálattal – számunkra izgalmas és reményteli, hogy legyen egy hely a fővárosban, ahol a fogyasztáshoz nem a mai civilizáció gondolatai kapcsolódnak, hanem az csak egy kelléke a beszélgetésnek, az együttlétnek, az életvezetésnek, a megváltoztatásnak – mondta Bogárdi Szabó István püspök, a Zsinat lelkészi elnöke az Adna Café megnyitóján június 12-én Budapest belvárosában. A Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió legújabb intézményében a józanságot szeretnék divatba hozni.

Megtalálni, aki elveszett

2014. október 09., címkék: reformátusok lapja, drogmisszió, jubileum, kimm

A kallódók zsoltára a harmincegyedik. Jó, hogy van a kallódóknak zsoltáruk, hogy van isteni szó az elveszettségre, s hogy vannak elkötelezett emberek, akik már harminc éve dolgoznak azon, hogy a tékozló fiúkból megtalált fiúk legyenek. Erre a harminc évre tekintettek vissza a Hold utcai református templomban október 1-jén, a Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió (KIMM) jubileumi konferenciáján.

Álláspályázat a KIMM-nél

2014. január 14., címkék: pályázat, Pályázat, drogmisszió

A Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió Drogterápiás Otthona pályázatot hirdet „Fiatalkorúak drogterápiás ellátásának fejlesztése KDOP 5.2.1" projektjéhez szakmai vezető munkakör betöltésére.

Önkéntes rádiós műsorvezetőt keresnek

2013. augusztus 16., címkék: mária rádió, pályázat, Pályázat, drogmisszió

A Mária Rádióban négy hetente szerda esténként egyenes adásba kerülő TISZTÁS című betelefonálós drogprevenciós harminchét perces műsorhoz keresnek férfi műsorvezető társat.

Önkénteseket vár a drogmisszió

2013. március 16., címkék: önkéntes, tisztás, kimm, drogmisszió

Lelkipásztorokat, kántorokat, dicsőítő zenekarokat és lelkigondozókat keres a református drogmisszió.

Droghelyzet a frontvonalról

2013. február 07., címkék: zacher gábor, drog, drogmisszió

Ha drogot, drogdílert és drogbetegeket emlegetünk, a legtöbbünknek a nyolcvanas-kilencvenes évek intravénás heroinfogyasztói vagy a diszkók partidrogosai jutnak eszünkbe. Mellbevágó, amikor egy toxikológus azt mondja erre a korszakra: boldog békeidők.

A munka sok, a munkás kevés...

2012. június 11., címkék: megnyitó, dunaújváros, drogmisszió

„A szakemberek száma kevés, az ellátórendszer lyukas, a civil szervezetek, és a lakosság hozzáállása a szenvedélybeteg témához nem mindig kedvező. Dunaújvárosban pedig a drogfertőzöttség szintje magas, ezért volt szükség a korábbi prevenciós tevékenység folytatásaként a Drogambulancia létrehozására" – mondta Szemenyei István a Dunaújváros Ifjúságáért Közalapítvány kuratóriumának tagja az újvárosi intézmény bemutatkozó ünnepségén.

Önkéntest keres az új közösségi hely

2012. május 25., címkék: válaszút misszió, drogmisszió, önkéntesség

Tisztás közösségi hely néven új ifjúsági klub nyílik Budapesten.

Egy szabadult drogfüggő körútja

2012. május 03., címkék: drognapló, kubiszyn viktor, drogmisszió, erdős eszter, kimm

Május 3-án Győrben indul az MRE KIMM-ben gyógyult Kubiszyn Viktor Drognapló című önéletrajzi-dokumentumregényének országos irodalmi és drogprevenciós körútja.

Ti ne féljetek! - videó

2012. április 13., címkék: húsvét 2012, drogmisszió, ne féljetek, kimm

A Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió (KIMM) Drogterápiás Otthonának gyógyult fiataljait kérdeztük arról, mit jelent számukra a feltámadás. Nézze meg videónkat!

Drogos sztorik a drogos társadalomnak

2012. április 11., címkék: kimm, kálvin kiadó, magyar református egyház, drogmisszió, drog

Különleges, huszonöt egykori drogfüggő önvallomását közreadó könyvet jelentetett meg a Kálvin Kiadó. A betegek a negyedszázados fennállását ünneplő MRE KIMM Drogterápiás Otthonában szabadultak.

A megtért emberek kriptaszökevények

2012. április 03., címkék: drognapló, kubiszyn viktor, drogmisszió, ne féljetek, kimm

„A drogfüggőség spirituális szintjéről keveset beszél a szakirodalom, pedig valahol ez a lényegi része” – vallja Kubiszyn Viktor író, újságíró. Két és fél éve az MRE Kimm Drogterápiás Otthonában tette le a kábítószert, azóta Drognapló címmel könyvet írt betegségéről és szabadulásáról. Viktorral a megváltásról, a megtérésről és az underground keresztyénségről beszélgettünk.

Ráckeresztúr negyedszázados

2012. március 30., címkék: ráczkeresztúri, drogmisszió, kimm

A ráckeresztúri drogrehabilitációs otthon fennállásának 25. évfordulóját ünneplő jubileumi konferencián ifjúság- és drogpolitikusok, segítő szakmabeliek és az otthon lakói ünnepeltek együtt március 29-én. A konferencia a Református Diakóniai és Felnőttképzési Intézetnek köszönhetően akkreditációs pontot ért a résztvevő szociális munkásoknak.

A Válaszút Drogkonzultációs Iroda nyílt napja

2011. szeptember 08., címkék: nyílt nap, Hírek, drogmisszió

2011. szeptember 16-án nyílt napot tart a Magyarországi Református Egyház Válaszút Drogkonzultációs Irodája, melyre minden intézményből szeretettel várják az érdeklődőket.

Nyílt nap a Ráckeresztúri Drogterápiás Otthonban

2011. április 29., címkék: drogmisszió, nyílt nap, kimm

A sors alakít minket, vagy mi a sorsunkat? Ez a mottója a Ráckeresztúri Drogterápiás Otthonban idei nyílt napjának, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt.

A Bonus Pastor Alapítvány estje Gazdagréten

2011. április 14., címkék: drogmisszió, budapest-déli egyházmegye, budapest-gazdagrét, erdélyi egyházkerület, kolozsvár

Horváth Levente kolozsvári missziós lelkipásztor ismerteti Erdély legnagyobb és egyetlen magyar református szenvedélybeteg-mentő szolgálatát szombat este 6 órától a Gazdagréti Református Egyházközség gyülekezeti központjában, ahol másnap istentisztelen is szolgál.

Álmuk az Isten

2010. december 12., címkék: zsibrik, misszió, ifjúsági misszió, Háttér, drogmisszió

Zsibriken immár húsz éve, hogy szenvedélybeteg férfiak várhatnak szabadulásra a tudatmódosító szerek fogságából.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.