Tutu és lelkész lánya közös könyvet írt

2010. október 31., címkék: könyvbemutató, Nagyvilág, Hírek, desmond tutu

Desmond Tutu, a legendás Béke Nobel-díjas dél-afrikai anglikán érsek és az általa lelkészi szolgálatra 2004-ben felszentelt lánya, Mpho közös könyvet írt „Azért vagyunk emberek, hogy jók legyünk”  címmel. A könyv több világnyelven is megjelent és a bestseller-listákon szerepel.

Desmond Tutu visszavonul – köszönet a dél-afrikaiaknak

2010. augusztus 01., címkék: Ökumené, desmond tutu, születésnap, ökumené

A  Béke Nobel-díjas dél-afrikai anglikán érsek, Desmond Tutu októberben lesz 79 éves. Elhatározta, hogy nyilvános, közéleti tevékenységéből visszavonul.

Tutu: a folyamatos gazdasági válságnak a morális válság az oka

2010. július 21., címkék: Nagyvilág, gazdasági válság, desmond tutu

A hidegháború után az emberiségnek újabb veszélyekkel kell szembenéznie. A „meleg háborúnak” a jelei: a klímaválság, a folyamatos recesszió, a vulkánikus hamuszennyezés és a folyamatos gazdasági válság.

Desmond Tutu gyermekbibliája holland református kiadónál jelenik meg

2010. július 19., címkék: Ökumené, gyermekbiblia, desmond tutu, anglikán egyház, ökumené

A dél-afrikai anglikán érsek, Desmond Tutu Gyermekek Isten előtt címmel gyermekbibliát írt, amit a Jongbloed református kiadó jelentet meg. A könyv szeptemberben kerülhet a gyerekek kezébe.

Tutu Koppenhágában: Csak nyertesek vagy csak vesztesek lehetünk! Csak ez az egy világunk van!

2009. december 17., címkék: Nagyvilág, ensz, desmond tutu, klímavédelem

  Desmond Tutu dél-afrikai anglikán érsek vasárnap délelőtt a koppenhágai városháza előtt felállított hatalmas színpadon adta át Yvo de Boernak, az ENSZ klímavédelmi biztosának azt a felhívást, amit 512.894 személy írt alá, s ebben hangsúlyozzák: Csak ez az egy világunk van, nincs több! Vigyázzunk rá!

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.