A missziói reneszánsz folytatódik Dél-Afrikában

2019. október 11., címkék: dél-afrikai holland egyház, dél-afrika

Jelentős médiafigyelem mellett zajlott a dél-afrikai Holland Református Egyház (DRC) négyévente megrendezett generális zsinata Johannesburgban. Partneregyházunk tanácskozásának fókuszában az egyház és a gyülekezetek missziói szemléletű megújulása volt. A zsinati ülésen újabb négy évre Nelis Janse van Rensburg-ot választották moderátorrá, aki 2017 januárjában a Gustav Claasen főtitkár társaságában Magyarországon is járt.

Szépen folytatják a reformátori munkát

2011. március 10., címkék: Nagyvilág, református világközösség (rev), jerry pillay, dél-afrika, interjú, Hírek

„Az evangélium fényében túl kell lépnünk a meglévő korlátokon, meg kell haladnunk ezeket, hogy megerősítsük a közösséget és az egységet” – állítja Dr. Jerry Pillay, a Református Egyházak Világközössége (REV) elnöke, aki négy napot töltött Magyarországon.

Igazságosság nélkül nincs tökéletes közösség Krisztusban

2011. március 08., címkék: Hírek, jerry pillay, református világközösség (rev), dél-afrika

Az egyház egységének kérdését, a református identitás témáját, valamint a megbékélés és igazságosság kapcsolatát járta körül hétfői, debreceni előadásában Dr. Jerry Pillay, REV-elnök.

Magyarországra látogat a Református Egyházak Világközösségének elnöke

2011. március 03., címkék: református világközösség (rev), jerry pillay, bölcskei gusztáv, dél-afrika

Március 5-7. között a Magyarországi Református Egyház vendége lesz Dr. Jerry Pillay, a Református Egyházak Világközösségének (REV) elnöke. A dél-afrikai lelkipásztort 2010 júniusában az Amerikai Egyesült Államokbeli Grand Rapidsben választották meg a több mint 80 millió reformátust egyesítő világszervezet vezetőjének.

Tart a nemzetközi Kálvin Kongresszus Dél-Afrikában

2010. augusztus 26., címkék: Nagyvilág, konferencia, kálvin jános, dél-afrika

A dél-afrikai Bloemfontein Szabad Állami Egyetemen augusztus 22–27. között tartják a 10. Nemzetközi Kongresszust a Kálvin-kutatásról. Korunk valamennyi ismert és jelentős Kálvin-kutatója jelen van és előadást tart a kongresszuson.

Dél-Afrikában lesz a 10. nemzetközi Kálvin-kongresszus

2010. augusztus 04., címkék: Nagyvilág, konferencia, kálvin jános, dél-afrika

A dél-afrikai Bloemfontain ad helyet augusztus 22–27. között a 10. nemzetközi Kálvin-kongresszusnak. A kongresszus elnöke dr. Herman J. Selderhuis Kálvin-kutató.

Az ökumené református úttörőjére emlékeztek Grand Rapidsben

2010. június 24., címkék: dél-afrika, Grand Rapids, társadalmi igazságosság, grand rapids, setri nyomi, református világközösség (rev)

A dél-afrikai református lelkész, Dr. Nico Smith halálhíre a Református Egyházak Világközösségének ülése elején futott be Grand Rapidsbe. A résztvevők néma főhajtással emlékeztek rá. Ki volt Smith lelkész?

Ima a foci VB-ért

2010. február 03., címkék: ima, Ökumené, foci vb, dél-afrika, ökumenéIdén június–júliusban Dél-Afrikában rendezik meg a Labdarúgó Világbajnokságot. A dél-afrikai katolikus püspöki konferencia imát tett közzé a VB eredményes, békés megrendezése érdekében. Ezt már több nyelvre is lefordították, most magyarul is olvasható.

Dél-afrikai Kálvin09 konferencia az egyház közéleti feladatairól

2009. szeptember 02., címkék: kálvin emlékév, kálvin jános, konferencia, dél-afrika, Nagyvilág

(Stellenbosch) - A 150 éves dél-afrikai Stellenbosch Egyetem Teológiai Fakultásán augusztus 30.-szeptember 02. között konferenciát tartanak, melynek ez a fő témája: Kálvin időszerűsége.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.